torsdag 23 april 2015

Mat & traditioner.

Halloj!
Jaha då ska det bli långhelg snart igen, Valborg närmare bestämt. Då precis som alla andra dagar så ska man äta såklart. Nu finns det säkerligen jättemånga olika mat traditioner runt Valborgsfirandet i vårt avlånga land. Jag vet att man har champagnefrukostar i Uppsala med sill lunch lite senare tror jag. Vi har inga särskilda mattraditioner som vi ju annars har till Påsk, jul och midsommar. Kanske bra att vi slipper klämma i oss Janssons, sill, ägg och valborgsmust. Ha Ha! Eller köttbullarna och prinskorven. 
Fast om jag ska vara ärlig så passar det ju att äta dessa rätter lite då och nu. Nu behöver man ju absolut inte vara så där traditionell alls. Det är helt valfritt. Jag hittade ett ställe i Stockholm som har lite annorlunda upplägg på sina julbord. http://julbordsmaklarna.se  Där hade dom julbord med aktivitet. Vad sägs om julbord med drinkskola. Tycker det låter häftigt som bara den eller trekamp och julbord eller pistolskytte.
cafe opera middagsdukning
via

 Jag har för mig att vi oftast grillar på valborg med tanke på att det är åtminstone en sorts eld på gång den kvällen. Det kan ju hända vissa torra valborgsmässoaftnar att man tänder en brasa i öppna spisen också.
I år ska vi vara i husvagnen så det lutar åt grillat på kvällen och kanske kyckling till lunch. Vårkyckling. Om vi ska ha champagne till frukost, nja jag tror inte det. Fast visst, lite bubbel senare kan det visst få bli. Aktiviteter också som fågelskådning och sköna långa promenader vid havet.
 

2 kommentarer:

  1. Här blir det otraditionellt valborgsfirande i år. Vi ska ha cocktailparty med syjuntan :-) Hihihi, 7 olika drinkar + tilltugg...Vad tror du om det? Tur det är hos grannen så att vi kan cykla :-) Nej nu får jag ut till ogräsrensningen igen, ska ta några varv med gräsklipparen också! Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Champagne och sill! Ja varför inte?? Julmat är ju gott också...du kommer att få en fin valborg vad du än äter Pia. Kanske lite öländska kroppkakor till lunch? Då behöver du inte äta förrän till midsommar, så mätt bli man hi hi...
    Kram till dig,
    Titti

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!