lördag 21 mars 2015

Om rostad pumpa och petunior

Jisses vad solen den skiner idag.
All snö gör att det liksom är jätteljust överallt. Bra! Jättebra för mina små petuniaplantor. Jag kan ju inte ha dem i växthuset ännu, för kallt om nätterna och att ha värmen på blir lite väl dyrt. (Snart så) Mina små plantor ska så småningom bli stora fina svarta hängpetunior hoppas jag.
 
moderplantan.
 
 Sen var det ju det där med maten också. jag lär mig varje dag att hitta nya recept som funkar när man inte ska äta kolhydrater eller kött från fyrbenta djur. Nu gör jag det för miljöns skull, alltså inte äter kött, men igår så fuskade jag. Japp jag åt en halv rullad som var gjord på ekologisk lövbiff. Det kändes inte så fel. Gott? Ja det var det.
 
Till det så rostade jag butternutpumpa och zucchini med timjan. Undrar just om man kan odla sån pumpa här? Jag ska testa. Nu ska jag gå ut en stund, har inte varit ute sedan i onsdags. Det är ju inte riktigt klokt. vad hittar ni på idag? 
 
 
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Rostad pumpa har jag aldrig ätit... låter riktigt gott! Tycker du är duktig som orkar hålla i din diet! Det är ju så lätt att hoppa på olika dieter men sen att fullfölja är svårt.

  Vilka fina petuniaplantor du har. Hoppas de blir svarta som moderplantan... kan de inte få annan färg? Spännande är det hur som helst...

  Ha en fin promenad i solskenet och snön!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Ja men jisses vad ljust det var! Jag fick äta frukost med solglasögon haha! Håller på att bli lite sjuk här så jag var kanske extra känsla!

  Vad du är duktig med att plantera, jag är superdålig på sånt, så jag får nog köpa färdiga blommor :-)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Åh pumpa är gott! Här på ön skördas det massor av pumpor varje höst och det blir både soppor och andra godsaker. Ja den där svarta petunian har jag köpt sticklingar av, den är helt underbar och blommar hela sommaren!
  I dag håller jag mig inne...snö och blåst...hur kul som helst!
  Varm kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 4. Härligt när plantorna börjar komma så långt. Jag har bara hunnit så än, inget har kommit upp...
  Ja det tar ett tag och det går åt mycket energi och tid att hitta recept, när man ska ändra kosthållning. Gjorde det själv för ett par år sen. Håller samma diet i stort sätt, fortfarande. Lycka till!
  Eva

  SvaraRadera
 5. Rostad butternut, mumsigt!
  Moderplantan, säger du om petunian... innebär det att du tagit sticklingar? Slängde mina tyckte inte de växt alls under vintern.
  Fin söndag
  Anette

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!