fredag 27 mars 2015

Om att måla och tapetsera.Jag gillar att måla, tycker om när man ser den där förvandlingen av en möbel eller ett rum. Jag ska ge mig på att måla hallpanelen igen. Kvistarna syns igenom fast vi hade kvistlack. Det tråkigaste är allt förarbete som tvättning, ev. spackling och slipning. Sånt som man bara måste för att få bra slutresultat. Det kommer gå fort bara man sätter fart.
 
 
 
Sedan vill jag göra något åt fondväggen i sovrummet men kan inte komma på riktigt vad.
Vi har en målad vägg i lila men nu vill jag ha annat.
 
Jag letar inspiration på nätet. Tycker att man hittar bra saker där.
 
Fototap.Wake Up! b326 h280
Bild lånad från Grutes färg&tapet
 
 
Ganska så fräckt med en fototapet fast jag ska nog välja en vanlig tapet i stället. Nu finns det ju så himla många att välja på så det är väl bara att börja med vilken färg man tänkt sig och sedan mönstret. Kommer ta en väldigt lång tid men vem har bråttom.
 
 
 Jag gillar ju att måla möbler också och jag är på jakt efter ett månbord som jag ska måla så att det ser gammalt ut. Fast det är inte det lättaste det heller, då menar jag att hitta bordet. Kanske man kan ta ett runt bord och såga itu. Fniss! Då får jag ju två. Det kommer bli många loppisbesök denna vår och sommar. Det är ett som är säkert.
färgkarta
 

4 kommentarer:

 1. Hallå Pia! Underbart vad man kan förändra med lite färg!
  När jag letar möbler nu så letar jag efter sådant som inte behöver målas som har den perfekta patinan från början. Kan ta i princip hur lång tid som helst den jakten!

  Ha en fin helg! Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Vad kul! Det är så tacksamt att måla (även om förabetet inte är lika kul...som du säger) och man blir så tillredsställd efteråt!

  Ska bli kul att se vad du hittar på hemma!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Att måla går snabbt och förändrar mycket! Ska bli kul att se det färdiga resultatet sen, kör på nu!
  Kram på dig,
  Titti

  SvaraRadera
 4. Det är jättekul att måla, men precis som med dej är det förberedelserna jag inte gillar. Har inte tiilräckligt tålamod, fast jag vet att det behövs för gott resultat.
  Här i Wales använder man nästan aldrig tapeter, utan målar väggarna. Däremot finns det knappt några målade möbler här, utan bara rent trä. Olika traditioner!

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!