söndag 29 mars 2015

Helgmat och lite i hatten!

Halloj! Då var det söndag igen. Jag ångrar att jag inte tog lite påsklov om jag ska vara ärlig, men en fyra dagars vecka och sedan fyra dagars ledigt är inte fy skam det heller.
 
Vi bjöd på en trerätters i går och körde en gammal klassiker till förrätt. Räkcocktail. Till den hembakade dinkel-baugetten serverades olivolja,salt och timjan.
 
Sedan blev det helstekt kyckling med rostade rotsaker och en fransk potatissallad. Till dessert så körde vi en Black bean chiabrownie med iskall mangosoppa toppad med mangosorbet och hallon. Tyvärr så glömde jag att fota, det är ju lite att stå i när man har gäster. Men jag kan varmt rekommendera mangosoppan och Brownien.
 
  
Just ja vi hade ju ett roligt tema på kvällen. Huvudbonad och tillhörande dryck. Jag hade lagerkrans och var en kejsarinna från Rom maken hade en fiskehatt alltså bjöd vi på rom. Vi hade en gäst med tyrolerhatt som bjöd på jägermeister och en pälsmössklädd ryska som bjöd på vodka. En hade stickad luva med öronlappar från Madeira och drycken var givetvis puncha. Det värsta var väl häxhatten med häxbrygden..  Så vi blev väl lite i hatten kan man säga.
 
 Utanför köksfönstret så småregnar det och bofinkarna hoppar glatt omkring och letar efter något att äta på marken. En riktig slapparsöndag här på Villa Ryttarängen. 
 
  

 
 
 

10 kommentarer:

  1. Så glada, härliga bilder.
    Ha en skön söndag.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  2. Men vilket roligt tema!!! Fattar att ni måste haft en riktigt trevlig rolig kväll, och att ni blev lite i hatten ;)
    Maten lät supergod och jag ser ju på räk-cocktailsen... MUMS!
    Jag är faktiskt semestrande imorgon och slutar tidigt på torsdag, så det blir verkligen kortvecka :)
    Kram och ha en fortsatt fin söndagskväll!
    /Maria

    SvaraRadera
  3. Kul tema! Browni på bönor och mangosoppa till efterrätt låter ju verkligen spännande. Finns det möjlighet att få recepten?
    Penséerna i tidningspapper så söta.
    Ha det gott
    Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag länkade till recepten i inlägget. Kraaaam Pia

      Radera
  4. Kul med temafest :-) Maten lät riktigt spännande och räkcoctail är så himla gott.
    Ha de gott framför brasan. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  5. Så roligt! Där hade jag/vi gärna varit med....Vilken mat, oj oj så gott det ser ut!
    Smart med tidning runt blommorna, det "snor" jag rakt av!
    Må gott Pia. Du vet att du är värdefull och unik.
    Kram och vink från mig.

    SvaraRadera
  6. Det såg ut som en rolig fest! Och vilka goda räkcoctailss!! smmmarigt!
    Hoppas du får en fin vecka! SKönt med kortvecka!
    Gunilla

    SvaraRadera
  7. Så kul, jag älskar teman :-).

    Den där räkcoctailen såg inte dum ut! Varför äter man inte det lite oftare?

    Kram Malin

    SvaraRadera
  8. Åh, så gott! :-)

    Kraam Therese

    SvaraRadera
  9. Så gott! Nästan så jag ville köra hem till dig direkt. Kram Stina

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!