lördag 7 februari 2015

Tänt var det här!


Jag älskar att tända små ljus på kvällen. Vanliga stearinljus, gravljus utomhus och värmeljus på alla ställen som finns liksom.
 
 Just nu morrar jag lite över vekarna på Icas värmeljus som sitter inbakade i stearinet. Man får gräva fram veken. Jag pratar fortfarande om ljus, bara så ni vet...
 
 Jag tänder ljus det första jag gör på morgonen också kan inte tänka mig en frukost utan levande ljus.
 

Det är något spännande med levande ljus, den där flammande lågan och värmen. Det där magiska som man inte riktigt kan kontrollera.

 

 
 Handen på hjärtat, visst har vi oändligt många ljuslyktor, ljusstakar och andra små saker där man kan tända ett litet ljus?

 
 Som sagt, jag älskar det.

3 kommentarer:

 1. Vad stämningsfullt hos dig Pia! Många fina ljushållare. Så charmigt med värmeljuset i kopparbyttan :) Jag tokälskar tända ljus och tänder gärna långa ljus men glömmer ALLTID att köpa hem dem när jag är i butiken!!

  Önskar dig en finfin söndag i solen :)

  Kramar aka

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med levande ljus, även hos oss brinner det ljus i tid och otid.
  Vi har hyfsat nära till Liljeholmens ljusfabrik i Oskarshamn, så när vi far förbi stannar vi alltid till och köper med oss en låda ljus eller två ;-) Men nu sinar det, så de senaste gångerna har det blivit ljus från stormarknaden i stan.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. ÄNTLIGEN har jag läst ikapp! :-) Vilka jättefina snölyktor ni gjort! Jag gjorde en, och dagen efter hade den smält helt å hållet, ha ha.. ;-) Har du räknat hur många ljuslyktor ni har hemma? Ser ut att vara en hel del.. hi hi!

  Kram Therese

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!