fredag 6 februari 2015

Om fredagar i allmänhet och Bamse i synnerhet.

Mina fredagar ser annorlunda ut från vecka till vecka. I bland slutar jag redan kl. 12 och vissa fredagar stänger jag bygget. Visst är det trevligt att få gå hem tidigt men jag gillar faktiskt att stänga också. Kontrollbehov skulle nog vissa kalla det. Att få strosa runt lite på avdelningen, småplocka lite, rätta till det, ni vet "var sak på sin plats". Sen gillar jag att skoja med ungarna och skapa den där härliga fredagsfeelingen. I dag putsade jag lite fönster(inte mitt jobb egentligen)och undervisade min unga kollega i Bamses familjesituation.(inte heller mitt jobb, men vadå???
 
blogg bamse 2
Hon såg ut som ett? Ja du vet väl att han har ett autistiskt barn? Hon googlade på Bamse och blev mäkta imponerad. I Bamses värld tas det upp kvinnofrågor, jämställdhet, annorlunda barn och gott mot ont. Fantastiskt tyckte hon, ett nobelpris vore på sin plats. Jag småler och undrar lite inombords varför hon missat den serietidningen. Hon kastar sig över en tidning i myshörnan, läser högt för barnen på mellanmålet om trillingar, frierier och pedagogiska Skalman.
Jag fortsätter att fixa och trixa. Att trivas på jobbet är så otroligt viktigt för mig. Just på Fredagar så trivs jag som allra mest. Alla är glada, maten är extra god och att solen sken idag gjorde denna fredag bara ännu bättre. Sen väntar en skön helg med lite avspänning, gott vin, Leva mitt favvo... och 86%.  
 

6 kommentarer:

 1. oh detta har jag missat, tack för upplysningen" Bamse var alltid vår favorit då barnen var små, men nu är de 13,19, 22 och 30 så nu läser jag inte den så ofta,, men ska faktiskt se om jag kan använda den i skolan i undervisningen tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Låter som en skön fredag...det är du värd!
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 3. Va??? Har Bamse ett barn som är autistiskt? Vilket av dem? Det har jag ju missat totalt! Har också alltid gillat fredagarna på jobbet, gör inget att jag aldrig har någon riktigt tidig fredag längre. Alla brukar ändå vara så glada och lättsamma!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag har heller inget emot att stänga bygget, men kan väl erkänna att jag saknar den där riktigt tidiga fredagen. Jag slutar 14:30 när jag stänger på fredagar. Känns inte speciellt tidigt, faktiskt men, men... ;)
  Kram och ha en fin helg nu!
  /Maria

  SvaraRadera
 5. Åh Bamse var min favorit när jag var liten! Men det vore kul att läsa i vuxen ålder för jag har nog också missat allt det där du berättar :-O. Ooops!

  SV. Kvarg, bär och ingefära låter gott. Hur gör du med ingefäran river du den då?

  Kram och ha en fin kväll!
  Malin

  SvaraRadera
 6. Oj, det visste inte jag heller. Bamse var min favorit som barn.
  Fredagar på jobbet är allt en speciell känsla, alla har lite extra pirr inför helgen.
  Trevlig kväll.
  Kram Pia

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!