lördag 10 januari 2015

Förvara och bevara.

 Halloj!
Lördagspyssel på Villa Ryttarängen.
 
 
 Nej jag mår inte så bra i dag heller, men det finns ju tack och lov Alvedon, vägrar att få lördagen förstörd. Gjorde en liten skåprensning i skafferiet. Hjälp vad med saker man har. När man bor på landet i gammalt hus så är det bra att förvara saker i burkar så att inte objudna gäster kan knapra i sig av saker och ting. Ni vet dom där små med lååång svans.
 
 
 
 Därför hittade jag i en av burkarna nudlar som gått ur datum för ett bra tag sedan, hittade även tortellini och lite annat som legat dolt i andra täta burkar med lock.  Det man inte ser det finns liksom inte. Fniss!  Får bli glasburkar hädanefter.
 
Vi odlar ju egna grönsaker som morot, och lök tex. Morötterna är svåra att bevara färska så de fryser vi ner i bitar förvällda, men löken får ligga torrt och svalt. Tyvärr så har det börjat gro nu på dom sista lökarna av vårt förråd.
 
 Drömmen är ett skafferi som man kan gå in i, ett gammeldags med fina hyllor fulla av vackra burkar och korgar.
Vi hade faktiskt ett från början men en vattenläcka där inne gjorde att vi tänkte om.
 
Till höger om spisen fanns det tidigare en dörr in till skafferiet.
 
Rummet innanför köket, kontoret alltså... var då 1 meter mindre på längden. Eftersom alla killar behövde ett varsitt rum så rev vi väggen. I köket blev det istället ett hörn med förvarings skåp och lite mer bänk yta + en bredare spis.
Tittar man noga så ser man att kaklet inte är exakt samma för det fanns inte att köpa till. Här är några av mina gamla handritade ritningar när vi byggde om här. Bara för att ni ska fatta vad jag menar. 
 
 
 Har ni full kontroll på skafferiet? 
 

4 kommentarer:

 1. Jag är ju bortskämd med både kallskafferi i köket och matkällare, jag har än så länge inte haft några besökare så jag blandar originalförpackningar med olika typer av burkar.
  Min jä....a förkylning gick över i bihåleinflammation :-(( så nu vet jag att jag lever :o
  Krya på dig och ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Åh, hjälp! Ja nu fick jag ett måste till! Rensa skåpen...satt faktiskt och tänkte på kylskåpet häromdagen, borde kanske ta tag i det först efter all julmat. Ja längst in brukar man hitta en hel del hi hi...
  Ett skafferi vore en DRÖM! Mitt lilla kök har ingen förvaring och knappt några skåp.
  Ditt kök ser så fint ut och med bra ytor!
  Ja nu önskar jag dig en skön kväll och krya på dig Pia...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Ja, faktiskt.. :-) Jag rensar kylen varje vecka, och gällande skafferiet så har vi lite skåp, så det får inte plats så mycket - så det behöver inte rensas så ofta! ;-) Min mamma har sina morötter nedgrävda i sand i matkällaren, då håller de mycket längre! Vilken fin fruktlåda du gjorde - perfekt förvaring!

  SvaraRadera
 4. Vilka fina burkar!
  Visst är det bra och behövligt att rensa ibland.
  Dina skafferitankar påminner om mitt barndomshem med stort "gå in" skafferi och mammas burkar! Underbart!

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!