lördag 20 december 2014

S som i städning, sherrysill och struvor. D.I.Y

God afton denna lördagskväll.
 
Jag skulle vila mig och bara softa denna helg, men ibland så händer det, att energin liksom flödar. Jag har städat idag, riktigt ordentligt minsann. Ger mig själv ett högt städbetyg. Ett A. Är det något jag är bra på så är det städning.. jaa kanske något annat med. Ha! Ha! Som att lägga in sill kanske, sherrysill tex.
 
Nu råkade jag inte ha någon sherry hemma men det går väl lika bra med glögg tänkte jag.  Vi får se så småningom, för den ska ju liksom gotta till sig några dagar. "Får ej öppnas innan julafton"  (Jag har tagit ett recept på nätet och lagt till lite morötter lagerblad och kryddpeppar) Sedan så drog jag igång värsta struv-tillverkningen. Åhh så roligt! har aldrig testat innan för min mamma brukar göra så det räcker till oss alla.
 
 Min förstfödde, han äääälskar mormors struvor, men kanske han gillar mina också, vi får väl se. Ja ni det var mitt lilla bidrag på bokstaven S. Kika in hos Tatjanis för andras tolkningar.

 
 

8 kommentarer:

  1. Åhh struvor är ju bara så gott, men jag får se om jag gör några i år :o Det blir ju jul ändå liksom!
    Glöggsill låter ju gott! Här blir det nog traditionell sherrysill, senapssill och en citron- och limesill. Men först ska min grundsill bli klar och det är den tidigast på måndag.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  2. Fint bidrag med två S. Gott med sill. Struvor har jag bara gjort när jag bodde hemma. Det är gott. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  3. Heeeeej!
    men åååå..det låter ju helt underbart...jag skulle också behöva komma in i nån slags floooow och få en massa gjort.
    Å vad duktigt att baka sånna där konstiga blommor...;) Jag har aldrig smakat struvor men det SER gott ut.
    Mysigt att få hem killarna och vilket himla fint lapptäcke. Vissa saker är värda att betala lite extra för och det är ju faktiskt inte alltid så att gammalt ska vara samma sak som billigt. Ibland är det ju värt att betala lite extra för den känslan som finns i gammalt kan man aldrig få i nytt!
    Kraaaaaam Katarina

    SvaraRadera
  4. Du är så flitig.... Struvor ska jag också göra men jag har inte sagt när haha. Kram Anette

    SvaraRadera
  5. Struvorna blir jag sjukt imponerad av :)

    o städbetyget - gillar att du ger dig bra betyg :) ett sundhetsteckan o bra att klappa sig sjäv på axeln!


    Kram - Tatjanis

    SvaraRadera
  6. Hua, ryser av sillbilderna.. vet inte om jag smakat någon gång? Men själva filéerna ser inte så goda ut - enligt mig.. Men jag gillar senapssill-såsen.. ;-) Hmm, vad är struvor? Hur smakar det? Är det socker uppe på?

    SvaraRadera
  7. Åh så gott med struvor. Det gjorde min mormor också. Sill har jag inte lärt mig att äta än.
    Kram Stina

    SvaraRadera
  8. Heja dig Pia!! Underbart att ha fått så mycket gjort. Jag håller på för fulla muggar, puh! Den där sillen verkar ju superspännande, du får berätta sedan om den blev god :) Fin kopparkruka längre ned bland inläggen också.

    Kramar aka

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!