torsdag 11 december 2014

Jäktad, jätterädd och julstjärna på riktigt..

Förra året vid den här tiden så var jag långt borta ute på en ö i Atlanten. Väldigt trevligt och skönt på alla sätt och vis.
  
 Jag kom hem lite sådär lagom solbränd med en skön utvilad känsla och helt laddad inför julen.
Jag missade (läs slapp) Luciafirandet.. Fniss!   Jag hade just sagt upp mig från jobbet, hade något nytt att se fram emot, något spännande och utmanande. Den känslan gillar jag verkligen.

Min känsla i dag, den är annorlunda för jag är ju inte alls så där lagom solbränd, har inte sagt upp mig ett dugg utan ska däremot ha Luciafirande i morgon bitti. En utmaning som heter duga. För är det något som jag verkligen inte är så jätteförtjust i så är det just Luciafirandet på jobbet. Det kan bero på att man har ganska så höga krav på sig själv, och särskilt nu när man faktiskt arbetar på en musikförskola. Hur ska det gå? Blir det bra? Tycker barnen att det är roligt? Sjunger de högt och fint, kommer några bryta ihop och börja gråta och rusa fram till sina föräldrar? Kommer det se fint ut om någon envisas med att komma utklädd till Spindelmannen eller Batman?  Kommer det att börja brinna någonstans? Räcker kaffet och skinkmackorna, ska det regna? Kommer jag kunna sätta tonerna på låtarna så att det blir rätt? Ja jösses ... varför ska jag bry mig liksom. Ok!! nu gör jag ju faktiskt det och tar fram en stärkande bild från i fjol på den äkta Julstjärnan i en trädgård där det pyntats fint med julkulor.

 Det kommer bli bra i morgon så klart! Jättebra! Det här var mitt lilla bidrag på J som är dagens bokstav på bloggutmaningen hos Tatjanis.
 

7 kommentarer:

 1. Klart att det blir bra! Lucia är ju lucia liksom och alltid lika underbart.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Såklart det blir Jättebra! Lycka till!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. ja det är i morgon man firar lucia, det hade jag glömt nu när barnen är större. Förstår pressen när man jobbar på förskola:) Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Du är för rolig du - visst kommer det att gå bra!
  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Jag tror det går jätte bra. Vi fick ställ in Lucia tyvärr av femton barn är tretton sjuka......helt otroligt. Tråkigt men men....Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Jag älskar luciafirnade på förskolan för just alla de där anledningarna som du oroar dig för. Jag gillar att se de där envisa barnen som inte vill vara tomte eller pepparkaksgubbe eller lucia utan vill vara pepparkaksgran, dinosaurie eller en blandning som min son som var sjärngossetomte. Vissa barn springer alltid till sina föräldrar och det hör liksom alltid till. Barnsång kan enligt mig aldrig bli falsk och sjunger de tyst så lyssnar föräldrarna mer;) Ni pedagoger gör alltid ett fantastiskt jobb vid lucia och jag tror vi är många föräldrar som uppskattar ert jobb.

  Fin fredag till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 7. Det kommer bli jättebra, det är jag övertygad om! Jag tror att föräldrarna tycker det är charmigt, oavsett om det är lite falskt eller någon är spindelmannen eller vad som nu kan hända, ja inte om det börjar brinna förstås, och vädrets makter kan du ju inte rå på!
  Men jag förstår att det kanske är skönare att vara i något varmt land, istället för på kall gård i decembermörkret...
  Kram på di !

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!