söndag 7 december 2014

Gåvor - bloggutmaning -G

Grått och lite trist är det här, både ute och i själen. Jag pyntar lite på köksön med en gåva jag fått av min son. Vackra kulor som jag brukar hänga i lampan. Inte i år, nu får de ligga på en bricka och synas. Bäst att hitta på något så man får upp humöret en aning. Kanske besöka en mysig julmarknad och gå ut och äta på restaurang. Ett presentkort på ortens lilla bykrog som vi fick i gåva förra julen Det kan ju bli trevligt. 
 
 
 Vi har så gott som bestämt att det inte blir några julklappar här i år. Det känns lite underligt men ganska skönt också. Det är faktiskt något som gör mig tokstressad och ger mig julångest, att köpa julklappar som duger. Vill ju inte göra någon besviken liksom. När jag hör runt om vad andra ger i gåvor på julen så blir jag helt matt. Även om jag såklart skulle vilja ge dyra och exklusiva presenter så kan jag inte, finns inte en chans. Vi ska bara köpa en julklapp som vi lägger i en hög och så får alla (läs stora släkten) varsin. Jag kan ge mina barn en gåva sen, efter jul när allt är hälften så billigt.
 
Men som sagt det är inte 100% spikat ännu. Har hört talas om snabba lån och krediter. Kan ju vara en lösning förstås. Kanske man skulle öppna ett sparkonto "julklappskontot" Hur gör ni för att få ihop det? Fler bidrag på G hittar ni hos Tatjanis.
 
 

11 kommentarer:

 1. Vilka fina kulor och så vackert att ha dem på brickan så där! Låter perfekt med era julplaner, julen handlar ju om att umgås med nära och kära och står (för mig) för allt annat än konsumtion. Jag hade gärna gjort detsamma som ni men har inte riiiiktigt fått gehör för förslaget ännu, jobbar på det :) För att hålla kostnaden nere så planerar jag mina inköp, ogillar hastiga spontanköp. Dessutom försöker jag hitta det jag vill köpa billigt på nätet.

  Adventskramar aka

  SvaraRadera
 2. Så vackra kulor, de ska ju verkligen ligga framme så att man ser dem och blir glad vid varje ögonkast.
  I vår familj är, och har alltid varit, samvaron det viktiga. Vi träffas, umgås, lagar mat och äta tillsammans.
  Visst någon symbolisk julgåva brukar vi ge, men mest bara för att ;-) Det viktigaste av allt är att vi har varandra och är friska.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Det är inte lätt att få ihop det, rent ekonomiskt. Jag har faktiskt ett sparkonto för presenter och sådär...försöker köpa smart, sprider ut det över hösten och inte bara i december för att det inte ska bli så tungt just då.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Det låter klokt att köpa varsin julklapp tycker jag! Det är en del hysteri kring det här med julklappar och jag är som du när det kommer till presenter över huvud taget, det skall vara så rätt och man vill inte att någon skall bli besviken! Jag har rätt många att köpa till, men det flesta rör sig kring femtiolappen, för det har vi bestämt. Men sen är det ju barnen förstås som man ger mer. Men det är ett pyssel att få ihop det och till det, tillhör också mina stressmoment i december...

  Kram GUnilla

  SvaraRadera
 5. Vilken lyxmat era fåglar får! ;-) Jättefint blev det på brickan med kulor, fast de är gråa och passar vädret.. ;-) Pengar funkar alltid att ge, tråkigt att ge bort men kul & bra att få!

  Trevlig 2:a advent!!

  /Therese

  SvaraRadera
 6. Vackra kulor blev fina på brickan! Julklappar är alltid knepigt, försöker ge lite upplevelse också, som flickornas ridläger i år. Men notan seglar fort iväg...
  Men när barnen blir lite äldre tror jag ännu mera på upplevelser, en resa tillsammans, konsert mm.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Fint bidrag! Kanonfina kulor som verkligen ska ligga i blickfånget så man njuter av dem varje gång man passerar. Ja du, det är svårt att få balans i det hela. Jag köper saker när jag hittar dem under hela året så blir det inte så dyrt just innan jul. Det är många som stressar sig sönder och samman för att ge bort gåvor de egentligen inte har råd med. Barnen jämför med varandra och man vill ju att de ska förstå värdet i vad de får även om många andra får massor av saker. Det viktiga är ju att man har tid för varandra och ger varandra den.
  Önskar dig en fortsatt fin 2:a advent!
  /Pia

  SvaraRadera
 8. Vilka vackra kulor, vackert att ha dem liggandes framme.

  Här hemma tar vi julen och julklapparna med ro. Barnen får klappar mestadels inköpta på Loppis och secondhand förutom från barnens far och morföräldrar där de gått i hop och köpt dem en ny spelkonsol. Jag kan få sådan ångest över de stora pakethögarna så i år har vi varit extra noggranna med att påpeka att vi egentligen inte behöver något och om de måste köpa något så är det bättre de satsar på en lite dyrare present än en massa små presenter. Förra året gjorde vi likadant vilket resulterade i att vi fick oss en ny superbra dammsugare, en fantastisk julklapp enligt mig;)

  Fin söndag till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 9. Det skulle vara lag på att få en extra lön i december! Nä jag har lärt mig...julångesten får vara och jag vill inte tugga krita i januari. Hatar den där köpnojjan runt jul, jag vill ha lugn och ro, god mat och vila!
  Tänkvärt inlägg från dig!
  Kramis,
  Titti

  SvaraRadera
 10. Vackra kulor i grått. Bara julklappar till barnen här och sen till ett julklappsspel med resten och det räcker. Kram Suss

  SvaraRadera
 11. Har humöret kommit upp än??
  Vilka fina kulor...å det man fått av sina barn betyder ju sådär lite alldeles extra.
  Vi får jämt tillbaka på skatten nu till jul så vi brukar använda en del av de pengarna till julklappar. Annars är det nog en klok idé att spara under året.
  Förra året gjorde vi precis som du sa.. vi gav våra barn ett hemgjort presentkort där det stod att vi skulle gå på mellandagsrean i hop och de fick köpa kläder för en viss summa och så åt vi lunch på restaurang...urmysigt.
  det viktigaste är ju att vara tillsammans.
  Kram Katarina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!