söndag 9 november 2014

Det där med glasögon...

Jag måste bara gå till en optiker och skaffa nya glasögon. Skaffa och skaffa,  köpa heter det. Ett dyrt kapitel.  Förra gången så fick jag verkligen en chock när jag fick höra priset. Vi hade stämt lunchträff maken och jag eftersom jag köpte glasögonen på hans jobb ort. Jag ringde och bokade av, kunde inte äta, sant på riktigt.
 
Nu är det dags igen för glasen är repiga och synen har försämrats. Ingen återvändo. Nu kommer man till det svåra,  (I-landsproblem) vad ska man ha för bågar?
 
http://hornsgatan62.blogspot.se/2010/10/dagens-bage-odd-molly.html
Jag kikar lite på nätet där jag lånar några bilder. Odd Molly wooow undrar just vad dom kostar?
Jag är inte sponsrad fast hade kunnat skriva 10 inlägg mot ett par nya glasögon. Sedan vet jag ju också att det finns människor där ute i världen som inte ser, inte kan läsa och inte heller få den utbildning de så väl behöver. Jag ska lämna alla mina gamla glasögon till optiker utan gränser, Gör det ni med om ni har några som ligger och skräpar.
 4 kommentarer:

 1. Ja, usch och fy, det där med glasögon är inte lätt. Trots att jag haft glasögon sen jag föddes kan jag inte vänja mig vid att leta efter nya vartannat år :o
  Från att de senaste åren haft väldigt svarta smala glasögon, blev mina senaste ett par väldigt enkla, bronsfärgade bågar med sköldpaddsfärgade skalmar. Nästa gång blir det något helt annat igen!
  Lycka till med letandet. Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Jag varvar med att köpa hos optiker och att köpa på nätet, favoptic har jag jättebra erfarenhet av och jag har progressiva och ser jättedåligt och det har aldrig kostat mer än max 1500 kr och banne mig, jag tror det är dom bästa bågar jag haft. Och man kan lägga in en bild på sig i deras mjukvaruprogram och prova bågarna viralt....bara ett förslag!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Det är dyrt ja....jag har dragit på det länge men bokade faktiskt en tid i veckan så i slutet av veckan ska jag dit och ett par nya brickor måste jag ha......Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Usch, ja... det är riktigt dyrt! har du kollat in favoptic på nätet?

  (ser nu när jag läser de andra hälsningarna att det är fler som använt dem. Både Sara och Pelle har köpt därifrån. Pelle har handlat där i flera år! och han är inte den som nöjer sig med skit ;) ;) )

  Så fint med rosa julstjärna! Det låter som du haft en rätt skön helg, även om det inte blev av allt du skulle göra? Jag är expert på att planera massa jobb, så blir det typ inget alls ;)
  Kram och grattis på din dag idag!
  /Maria

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!