onsdag 29 oktober 2014

Här och nu.

Det hopar sig, det där med julen och allt pynt,  Ojjjj, tänker jag då. Jag som brukar få lite julångest. Nu ska det julmyspyntas som bara den. Fast det bara är Halloween liksom. Jag vill gärna vara här och nu. Vill ta en sak i taget och inte ta händelserna i förväg. I helgen ska vi tända ljus på gravarna eller minneslundarna, jag tjuvstartade lite eftersom brorsan skulle fyllt år idag. Fira alla helgon och minnas våra bortgångna.
 
Jag känner att det är på tok för tidigt med julen redan nu, för mycket och liite för trendigt. Jaa faktiskt. (Suck! Så kan man väl förmodligen inte tänka eller skriva på en inredningsblogg???)
 
Klart att jag gillar inredningstrenderna för julen, gillar att se fina reportage i tidningarna men, vad är det för fel att ha det man har? Man kan väl inte bara kasta sitt gamla julpynt och  köpa nytt. Eller?

En gammal mässingsljusstake inköpt på loppis är väl fin i sig. Kan den inte bara få vara fin? Måste jag hasta och hitta det senaste för att julen ska bli fridfull? Nopp jag tror inte på det alls. Mina gamla julpyntsprylar får allt hänga med, som en tradition. Jag kanske hittar något nytt som kan komplettera det jag redan har, inget fel med det tycker jag. Fast lagom är bäst. Barnens handmålade tomtar och svarvade ljusstakar kan ju inte ersättas av trender. Så tänker jag. Hur tänker ni?7 kommentarer:

 1. Tycker det är jättekul när julreportagen börjar släppas. Får mycket idéer och inspiration. Jag köper något nytt pynt varje år, och så försöker jag sätta ihop allt så jag känner att det blir som jag vill ha det.
  kram Helena

  SvaraRadera
 2. Inget nytt pynt här, tror jag. Jag är inte redo för jul även om jag längtar efter julledigheten men det har jag gjort sedan september.
  Gillar julreportage men det blir lagom till advent, tycker jag. Då kan det få braka loss!

  SvaraRadera
 3. Absolut ska man njuta av det man har. Lätt att bara köpa nytt, nytt. Men visst blir man frestad!!!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Ja man ska njuta av det man har i jullådorna, barnens pynt, ärvda gamla kulor och se glädje i det och "trendiga" jular funkar inte här hemma! Jag vill ha min "egen" ihopkokade jul...
  Varm kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 5. Klart man kan ha sitt gamla traditionella julpynt även på en inredningsblogg! All inredning är väl inredning, oavsett stil?! En del gillar modernt, andra gillar shabby chic, någon har huset fyllt med antikviteter, någon blandar stilar m.m m.m Men allt är ju inredning och det är ju var och ens stil, liksom :) Jag har min stil, och gillar inte när det blir för mycket rött t ex, och tomtar är jag heller inte så förtjust i. Jag har haft både rött och tomtar när barnen var små, och det var nog mer för att det skulle "vara så". Men nu har jag kommit fram till att jag inte vill ha tomtar och rött bara för att... om du förstår hur jag menar ;) Jag köper någon ny grej varje år, tror jag. Men inte för att det gamla inte duger, utan för att jag kanske hittar något som jag tycker är snyggt. Som exempel så köper jag någon ny julkula varje år, och samlar på mig lite "finare" varianter. Jag brukar passa på när det är halva priset. Jag ser fram emot att börja plocka fram mitt vinterpynt (inte jul-pynt redan) för att det är så mysigt, men det får inte kännas juligt än ;)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 6. Idag skulle min käre kusin fyllt 68 år, men så blev det inte. Istället har jag fina minnen att tänka tillbaka på! Visst är det kul med nya ideer, men det gamla är ändå bäst. Är inte mycket för trender inför jul.

  SvaraRadera
 7. hej fina Pia!
  Jag blev så himla glad för din kommentar i dag! Den värmde.. ♥
  TACK!!
  HIhi...nä jag vill inte heller börja med JULPYNT för tidigt..
  Men höstpynt går allt bra...;) Som hyacinter och rumsgranen...några tidningar med jul i och så massor av tända ljus o brieost på pepparkaka (köpta)...för det är bara sådär lite höstigt..;)
  Jag köper inte mycket nytt alls....faktum är att jag inte ens plockar fram hälften av allt vi har.
  Möjligen kan något nytt slinka hem..men nää det var många år sedan jag köpte sådär mycket nytt.
  Jag pyntar ändå helst med granris, kottar, kanel o röda äpplen.
  Så har jag också en massa härligt pynt som ungarna gjorde då de var små... så fula men ändå så bedårande fina om du förstår vad jag menar...;) De är ju det finaste man kan ha just för att MINA barn gjort dem... bla en härlig lucia i lera (där rasmus kompis fick forma kroppen eftersom han vägrade ta i kladdiga saker då han var liten). armarna börjar nere i midjan och huvudet sitter på sned ögon o mun är målade med tusch och så där charmiga så man bara dör litegrann...
  Kram kram Katarina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!