måndag 22 september 2014

Koka soppa på en spik..

Svägerskan gav mig några bondbönor att sätta i våras, jag som aldrig varken ätit eller odlat sådana petade ner dom i jorden, sent om sider. Jisses vad dom växte.
 
 Vi skördade dom i helgen. Dom och några kvarglömda potatisar, morötter och en purjolök, tillsammans med kycklingbuljong och matlagningsgrädde så blev det en super god och matig soppa.
 
Toppad med persilja och knaperstekt bacon plus nybakat bröd med rivna morötter i,  bakat på fint dinkelmjöl.. Snacka om att koka soppa på en spik...
 
 
 
 
 

5 kommentarer:

  1. Ibland går det att laga mat på nästan inget alls! Din soppa med knaperstekt bacon och nygräddat bröd ser jättegod ut!

    Ha en fin vecka!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Men åh så gott det ser ut!!!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Oj, vad din spiksoppa ser god ut. Kan tänka mig att bacontoppingen blev kanon till. Älskar bondbönor och fick också en fin skörd i år. Här i mina trakter äter vi nåt som kallas Bönegröt (småländska). Det är grovt potatismos med bondbönor i. Vi brukar ta en tredjedel bönor och en stor klick smör. Blir ett jättegott och grönt mos. Rimmat eller rökt protein till.
    Ha det så gott
    Anette

    SvaraRadera
  4. Ser gott ut. Tänk vad härligt att göra soppa på eget..Nam. Vårt grönsaksland blev lite si och så men lök har vi så det räcker.
    -Lotta-

    SvaraRadera
    Svar
    1. PS! skriver numera på svenska på bloggen www.fyrarum.blogspot.com / Lotta

      Radera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!