måndag 18 augusti 2014

Ost&skink paj med lite sting.

Jag säger bara en sak.. mandelmjöl. Det har gjort att det går enkelt att njuta av pajer och annat nu när jag är återhållsam med kolhydraterna. Den här helgen har jag fuskat lite, men det ska bli bättring.  Jag älskar pajer, så gissa om jag blev glad att hitta det här receptet.
Pajskalet är gjort av ½ dl. sesamfrön + 3 dl.mandelmjöl som mixas, tillsätt 1 ägg, 1 msk fiberhusk och 40 gr. smör. Platta ut degen i en pajform ställ kallt i ca. 30 min. Förgrädda i 175 grader i 8 min.

Sen är det bara att fylla det med sånt man gillar. Den här gången blev det strimlad rökt skinka, lite tomatsås med hackad chili, pizzakryddor och riven ost blandat med ägg och matlagningsgrädde.  Öka värmen lite och grädda klart i ungefär 15 min.
Whiiihooo! Pssst! Den starka chilin hjälper till att förbränna fett. Amerikanska forskare har kommit på att ämnet kapsaicin specifikt ökar förbränningen av magfett. ( är det ett särskilt fett då undrar jag?)  Ja man kan ju undra om det stämmer fast även om det inte gör det så är det gott när det är starkt ibland. Just det.. ni röstar väl på migbesökstoppen va???5 kommentarer:

 1. Låter gott! Har aldrig provat mandelmjöl, nu tror jag det är dags!
  Såklart jag röstat:)

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Oh, tack för receptet på pajen. Jag äter helst inget vitt så det här var ju ett bra förslag! Kanon, jag sparar i min pärm.
  Har din man också trillat? Jag fastnade med båda fötterna under en evakueringslucka på en norsk färja i maj och brakade i järndurken med högeraxeln.....tack för din förståelse i alla fall!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Men åå det där ser supersmarrigt ut. Jag äälskar paj. Men starkt gillar jag inte tyvärr..annars skulle min mage också gärna få bli mindre med hjälp av chilli..;)
  Men du vilken eftermiddag du hade. det ser ju hur härligt som helt ut och det är klart du ska ställa ut!!
  Vad är det värsta som kan hända??? Man växer av att våga ♥
  å japp jag röstar o röstar..varje dag.
  Kraaaaaaam Katarina

  SvaraRadera
 4. Superbra tips! Jag älskar också paj, riktigt mumsigt. Och efter allt frosseri denna sommar så är det dags att hålla igen lite.

  Vad himla kul med utställning! SJÄLVKLART ska du vara med i den, lev livet fullt ut Pia, då slipper du sitta och ångra något i gungstolen senare :)

  Många kramar aka

  SvaraRadera
 5. Ooops glömde, röstat och håller tummarna :)

  Kramiz aka

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!