fredag 25 april 2014

Om att ta vara på tiden.

 
Här är jag i mitt fullt normala tillstånd. Klädd i mjukisbrallor och munkjacka. Kråksparkar vid ögonen, tunna läppar helt utan botox. Håret lite stripigt, spikrakt och slarvigt uppsatt, osminkad med glasögonen i pannan och full fart i livet. Borde kanske ta det lite piano, men jag trivs inte med det. Jag planerar in mina timmar i vaket tillstånd så in i minsta detalj att jag nästan, jag säger nästan blir arg om mina planer rubbas.
 Träna ligger högt på min leva-livet-lista. Det senaste är en zumba dvd + Bränn fett med Paulo Roberto.(bonusgåvor vid prenumerationer) Inte blir jag trådsmal fast jag håller på, men so what! Jag vill leva ett bra liv, ett gott liv och ett nöjsamt liv.
 Vill unna mig god mat, lite vin och ruskigt goda ostar ibland.
 
Min bror, han som gick och dog för fyra år sedan nästan precis i dagarna, han skulle ha gillat mitt sätt att tänka tror jag. Jag fick mig en rejäl tankeställare då, om att ta vara på livet. Det kan slockna så fort.
  Nu känns det lite lättare att fatta och förstå att han inte längre traskar upp för lilla backen mellan våra hus med sina slitna träskor. Slinker in för att prata lite skit eller för att låna något. Ni vet så som man gör goda grannar emellan. Tiden kanske inte läker alla sår men den gör så att saker bleknar och gör mindre ont. Sorgen och saknaden blir hanterbar kan man säga. 
 Fredag idag och en härlig helg i sikte, välplanerad så klart. Fniss!  Sola, vila och klippa gräs, laga gamla lådor, städa ett skåp, äta skaldjur, grilla, skratta, sjunga lite, träna, dona i växthuset och älska allt som går att älska här i livet. Absolut plocka en stor bukett vitsippor också.
7 kommentarer:

 1. Vilket underbart fint inlägg min vän! =)
  Blir rörd av dina finaord och din känsla för din bror.
  Du vet ju att jag också lärt mig ta vara på livet, att leva i nuet genom livets hårda skola...
  Du ska veta att jag saknar dig i mitt liv! Även om du är fullt levande så saknar jag att träffa dig varje dag :)
  Ha en riktigt skön helg!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 2. Härligt inlägg...det värmer mitt hjärta...du har så mycket styrka...fortsätt så! Önskar dig en skön helg!
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 3. Hej hej fina lilla du!
  Vilket inlägg!
  Nu blev jag tagen, rörd och lite gråtig. Man ska verkligen ta vara på tiden och livet...å det låter verkligen som du gör det.
  Sen måste jag säga att du ser oförskämt fräsch ut osminkad och med kråksparkar..som jag inte ser.
  Mitt knep är att sätta ett par solbrillor på näsan...ett par stora..haha.
  Ha en fortsatt toppenhelg!
  Stor kram Katarina

  SvaraRadera
 4. Gillar din livssyn till fullo! Man ska göra det man mår bra av och unna sej lite extra emellanåt! Och att skratta, bjuda på sej själv, njuta och plocka en stor bukett vitsippor, det är Pia i ett nötskal, fast vi inte träffats irl så vet jag det;)

  Solkramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Det är när de där kråksparkarna kommer som man börjar begripa vad allting går ut på - det är kanske i skrattrynkorna som klokheten sitter?

  Bra att du funnit din egen livsmelodi och du verkar trivas med både dig själv och saker runt ikring. Det är väl det som allting går ut på funderar jag. Att hitta sin egen balans och rytm i livet.
  Bamsekramar

  SvaraRadera
 6. Härliga tankar och ord rakt ut från dig rätt in i mig. Bär alltid med mig annonsen i tryggt förvar i min kalender. Varma vårkramar från Norrtälje

  SvaraRadera
 7. Fint och personligt skrivet! Första gången jag kikar in här, men jag föll för din öppenhet här. Och jag gillar din inställning. Bra och något jag absolut kan dela.

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!