torsdag 20 februari 2014

Nytt till köket!

Eftersom jag trivs så himla bra med vårt "nya" kök så är det där jag lägger krutet nu. Jag vistas förövrigt mesta tiden där eller i vardagsrummet som ju ligger i anslutning. 

Slank in här efter jobbet och hittade en ny fräsch stekpanna. Har lovat mig själv att lägga ner lite mer pengar på en bra stekpanna, men kunde inte låta bli den här billigare varianten i alla fall.
 
När jag ändå var i farten så blev det en löpare också för att ta upp terrakottan i fusk-tegelväggen. Märker att jag gång på gång återkommer till den här färgen. Varför i hela friden köper jag en orange stekpanna? "Mina knasiga tankar lite senare på kvällen". Jag googlar på orange.
(Orange färg symboliserar hälsan, entusiasmen, oFärger i Feng Shui - Orangeptimismen och vitaliteten - liksom självförtroendet, kreativiteten och modet. Färgen anses kunna mildra depressionen och stimulerar aptiten. Färgen kan användas i vardagsrummet och hallen samt i husets sydliga område. På kontoret kan färgen stimulera lusten att roa sig, varför den bör undvikas.)
Jag skrattar inombords. Jag hade verkligen en svacka i självförtroende, mod och i vitalitet just idag. Kände mig jätte-pessimistisk och lite småsjuk. Köket ligger förövrigt i sydligt läge!
 
Sedan hittade jag en vår gardin här, egentligen en påsk gardin, den heter faktiskt "tupp" men frågan går ju faktiskt att ställa året runt.5 kommentarer:

 1. Kanske du skulle burit orange i helgen också? :) ;)
  Själv gillar jag inte orange... Passar inte i färgen på kläder och har haft rätt mycket terracotta-lejongult i vardagsrummet i två hus, redan... Tror inte jag tar hem det mer? Fast man ska aldrig säga aldrig ;)
  Ha en fin torsdag, trots att du inte gillar den dagen ;)
  Kraaaam/Maria

  SvaraRadera
 2. En varm härlig färg tycker jag. Då skulle du se mina köksluckor - de har en dov gul färg och ger faktiskt ett soligt intryck i köket fast det är mulet ute.
  Ha en skön torsdag och kram!

  SvaraRadera
 3. Det verkar som att du behöver den färgen just nu. Så häftigt med ett färgglatt stekjärn!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Kan det vara så att du helt enkelt gillar organge? :-)
  Fint har du det i alla fall.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 5. Det blir ju en fin färgklick som gör en glad. Kram Pernilla

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!