söndag 16 februari 2014

Herrgårdsmingel och söndagsångest!


Med risk att få fienden och arga kommentarer så bestämde jag mig ändå för att göra detta inlägg. I går var det ju Bloggevent på
 
 
Jag var där, varför? kan jag undra nu så här efteråt. Jag ville väl kanske ha en mysig dag, en lyxig dag och träffa massa trevliga och intressanta människor. Gjorde jag det då? Ja visst,  fast inte på det viset som jag tänkt faktiskt. Min vän Maria och jag hade sällskap, vilken tur. Det hade känts lite ensamt annars tror jag.
 
Miljön var och är fantastisk,  kristallkronor, fina möbler, vackra mattor, lite slottskänsla och glamour så klart. Jätte fina saker som visades upp och fanns till försäljning och yogan var toppen.
 
 
 
 
Varför sitter jag då här och faktiskt ångrar att jag åkte. Herre gud tänker ni väl nu så bortskämd hon är och otacksam. Nejdå,  jag är tacksam för att det ordnades så bra, vilka duktiga och fantastiska tjejer som fixat allt detta. Jag är jätte tacksam att jag blev inbjuden men,  det var inte min grej helt enkelt. Jag kände mig inte bekväm på något vis. Svårt att förklara.
(är nog mer groda än prinsessa)
 
 
   När det sen var tid att äta middag så hamnade jag vid samma bord som en av gästföreläsarna Katarina Hurtig.
 Hon är hovreporter och om jag ska vara ärlig så hade jag aldrig hört talas om henne innan. Hon hade (på ett vad jag tycker väldigt annorlunda och vimsigt sätt) talat om prinsar, prinsessor och en och annan groda. Kungligheter intresserar mig inte det minsta men jag kan ju ändå tycka att hennes insats som ung hovreporter och författarskap är fantastiskt. Nåväl,  hon hade i alla fall sin familj med sig, två barn och sambo. När man då som jag arbetar med barn hela dagarna så kan det vara skönt att få sitta och äta utan barn på en sådan här tillställning.
 
 
Min f.d. kollega och jag tittade på varandra och suckade.. Nu visade det sig vara det allra trevligaste på hela dagen, att få sitta där och prata med den familjen och de andra tjejerna vid bordet. Så roliga människor allihop. Tack och lov för det. Var maten god? Som vi lär våra barn att säga, inte riktigt i min smak, men soppan var utsökt.
Nu blir det vardags stök, städning, soff-häng och OS. Då känner jag mig rysligt bekväm. 
 

8 kommentarer:

 1. Tack för igår!
  Modigt av dig att skriva precis hur du kände angående detta.
  Jag håller med dig i en del av ditt inlägg, men jag ångrar absolut inte att jag spenderade dagen där, det gav mig lite påfyllning av "kvinnotid" i tillvaron ;)

  Här blev det ingen mässa idag, då magen är lite i obalans idag. Mådde illa inatt, trodde helt klart att jag skulle bli kräksjuk, och sov därmed uselt.
  Antar att det beror på att det blev lite knas med mat och mat-tider igår, för min lite känsliga mage ;)

  Ha en fortsatt fin söndag!
  Kraaaam!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Vad bra att du fick en trevlig middag och att yogan var bra, iaf! Bra och modigt att vara ärlig om det!
  Då känner jag inte att jag missade så mycket, tänkte innan att det nog inte var riktigt min grej!
  //Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte det var supermysigt att träffa väninnor och andra kända ansikten IRL. . . i väldigt mysig miljö.
  Däremot så kände jag att jag inte hann med att se allt vad utställarna hade, hade gärna velat badat bastu osv. Tyvärr så strejkade min kropp idag.

  Kram N

  SvaraRadera
 4. Skönt med ett ärligt inlägg! Jag drog mig för att åka dit mest för att jag var rädd för att hamna "ensam" eftersom jag inte känner nån irl. Men jag är ju lite feg och så ska mannen min o jag åka iväg o fira 20-årig bröllopsdag nästnästa helg så jag valde att lägga pengarna där. Men det såg väldigt mysigt ut, kram Suss

  SvaraRadera
 5. Tycker att du är modig som åkte! Jag har aldrig varit på ett bloggevent och vet inte om jag skulle våga.Det där med att mingla och småprata med människor jag inte känner är liksom inte min grej.
  Kram till dig!
  Maria

  SvaraRadera
 6. Håller med övriga här....modigt av dig att åka. Jag tror inte jag hade vågat, är lite av en fegis ;)

  Ha en bra start på veckan.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 7. Jag är glad att du kom och ledsen att jag inte hann prata mer med dig! vad bra att du/ni kunde byta om hos Jenny! Jag gjorde så sist jag var på event också, bytte om hos någon annan som hade rum, när jag inte hade det själv. Min förhoppning var att det skulle finnas mer tid över för att umgås avslappnat och trevligt men den tiden blev knapp och själv var jag helt slut sen:(
  Kram På dig!

  SvaraRadera
 8. Vad tråkigt Pia att du kände så, jag kan förstå lite vad du menar.....vissa känner ju varandra mer än andra och bjuder kanske inte in...tyvärr hade jag så mycket att göra så jag hade inte riktigt den tid jag önskade att umgås stor kram Diana

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!