tisdag 7 januari 2014

Jobbet!

  
Några har undrat över mitt nya jobb så jag ska berätta lite om det tänkte jag. Jag är barnskötare i botten och har jobbat med barn i hela mitt liv, (känns så i alla fall). Några avbrott har det blivit i form av utbildningar och några år som jag bara arbetade med friskvård. Annars har det varit allt från barnflicka till dagmamma, jobbat på ungdomsgård och öppen förskola, vanlig förskola, fritids, vik. Lärare på låg och mellanstadiet samt idrottslärare på högstadiet/gymnasiet.

Nu ska jag göra något som också har med barn att göra så klart,  nämligen att jobba på en musikförskola, det har jag aldrig gjort innan.  Just den är förskolan har faktiskt levererat en idolvinnare. Coolt tycker jag. Det känns väldigt spännande och utmanande. Just utmaningar lockar mig. Jag ska tex.få lära mig hur man jobbar utifrån Bunnemetoden. och en studie i MING (Musik Introduktion för Nybörjare i Grupp.
    MING-metoden ger dig och barnen möjlighet att musicera med enkla instrument
(bygelgitarr, ensträngsbas, entonsflöjter, klangplattor och ljudeffekter).
Om jag är musikalisk??? Nja kanske inte världens musiksnille,  men musik är så mycket mer än att spela på instrument tycker jag, tex. dans. Rörelse och fysisk aktivitet är ju något som jag brinner för, så med musiken tillsammans med barnens glöd och allt som den för med sig kommer det här bli så roligt. 
Som jag skrivit tidigare så jobbar man mycket med miljö också, en lärmiljö som ska stimulera och vara inbjudande för barns lärande. Det innebär inköp av bra material och att möblera rätt. Det innebär också likabehandlingsplaner och kvalitets säkring som vi sysslat med idag. Som ni kanske förstår så gillar jag mitt jobb en hel del.
 

 
 
 
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Så spännande det låter!
  Jag tror verkligen på musik som hjälp till övrigt lärande.
  Våra barn är uppvuxna med kulturskola och har spelat instrument sen de gick 6-års verksamheten (ända till de slutade gymnasiet). Jag är helt övertygad om att det har hjälp dem med allt annat skolarbete.
  Lycka till i ditt nya jobb :-)
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Grattis till ditt nya jobb, verkar spännande och roligt!

  Ha det bra!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Det verkar roligt och stimulerande och jag kanske anmäler mig till din klass, jag skulle behöva lära mig lite om musik!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Så kul! Vad spännande hoppas du kommer att trivas! Kram Nilla

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!