lördag 28 december 2013

Skjutdörrar i hallen.


Vi satte in skjutdörrar i hallen, vår ytte-pytte-lilla hall som alltid är full av skor och jackor. Det blev mycket bättre och så slipper man se allt.
 
Våra dörrar är vändbara dom är vita på ena sidan och grå på den andra ifall man skulle vilja ändra om lite. Takhöjden är så låg så vi fick lov att köpa dörrar som var ägnade för snedtak. Dessa kan kapas i den höjd man vill ha. Finns annars i många olika varianter med eller utan speglar och i olika träslag.
 
Så här gjorde vi:
 En färdigmålad skiva köpt på brädgård sågades till i rätt mått och sattes fast med vinkeljärn i taket och på golvet. Djup endast 30 cm.  En pass bit monterades i uppkant med regel där själva rälsen skruvas fast och så skruvar man i den nedre rälsen i golvet.
 
På väggen satte vi två kroklister så var det klart! Bara att stänga dörrarna när man hängt av sig sina ytterkläder.
 

4 kommentarer:

 1. Det ser väldigt rent och prydligt ut när man får bort ytterkläderna. När jag kom hem igår var den inbyggda garderoben borttagen så nu är det nära för oss också :)

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Perfekt!! Skjutdörrar är himla bra :)

  Tack snälla, hehe, ja 8-bit var riktigt kul. Kanske det var super mario du tänkte på? :)

  Ha en fortsatt fin helg <3 Jennie

  SvaraRadera
 4. Så snyggt det blev! Vi hade lika i vårt förra sovrum, med vitt på ena sidan och grått på andra. (skånskabyggvaror) Vi tapetserade den ena sidan, så det blev en fondvägg, eftersom det var garderobsdörrar utmed hela väggen.
  Det hade varit jättetrevligt om ni hängt på, på pubrundan! Kanske en annan gång? :)
  Blev så sugen p räck-cocktail, när jag såg ditt glas med räkor/avokadoröra, så därför fick Pelle göra räk-cocktail igår ;)
  Kram och ha en fin söndag!
  Maria

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!