torsdag 26 december 2013

Skingrar tankarna denna Annandag.

 Jag är rastlös och orolig, försöker skingra tankarna med udda saker som att flytta i fantasin. Det finns nämligen ett hus som jag gärna skulle vilja ha. Jag har redan målat och inrett det i huvet. Ett gammalt hus med en något nyare utbyggnad på baksidan. Huset är egentligen inte bara ett hus utan en liten gård med skog och mark till.
Det finns massor att göra förutom att måla utomhus tex. så behöver köket nya skåpluckor, nytt kakel och nya bänkskivor. Det finns spishäll och inbyggd ugn samt diskmaskin. 

källa

Ungefär så här skulle jag kunna tänka mig, fast med kakel i annan färg. Lägg till vedspisen, spiskåpan i svart plåt och ugnsluckan i väggen för pizzabak.
 

Huset har två ingångar en grov och en fin. Det gillar jag. Vid badrummet (som också behöver en uppfräschning) finns två  "Walkin closet"  man skulle kunna göra om den ena till ett litet kontor, trägolv finnes, kakelugn i det lilla sovrummet på NB. Spegeldörrar i alla rum. Massor med charm med andra ord.
 
källa

 Från vardagsrummet på nedre plan leder en trappa upp till övervåningen, även den är såklart i furu som det mesta i huset, men den kunde bli supersnygg om man målade den.
 
Från köket in till vardagsrummet finns glasade pardörrar (furu) och där inne ser jag framför mig biblioteket.
 
källa
 

Uppe finns ett stort allrum med vedeldad kamin där tänkte jag ha tv-rum. Det är där man går ut på balkongen och dricker sitt kvällste en ljummen sommarkväll.
 
 
Där uppe ligger även sovrummet med snedtak och kattvindar, jättefult nu med blå heltäckningsmatta och fristående garderober, men det kan bli såå snyggt om man bara vill.
 
Lite sånt här stuk på rummet är det nu.
 
 Lite bonus: Det finns två gästhus det ena med en relaxavd, dusch och vedeldad bastu. Det andra har öppen spis och sov loft. Ett hönshus med reden, vedbod, syrenberså, fruktträd, stort garage och andra bra förrådsutrymmen. Fattar ni att jag gillar det? Jag är lite galen jag vet men roligt är det att drömma lite. 
 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer:

 1. Drömma måste man! :)
  Låter som ett Pia-projekt det där! Härliga bilder!
  Kram och god fortsättning till er!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Ååååååhh vad jag känner igen mig, precis så där håller jag också på. Vet exakt hur jag vill ha det när vi flyttar till nytt, vilket medför att våra renoveringar går i en flux!

  Men vilket fantastiskt rött hus Pia! Klart du ska ha det! :)

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!