onsdag 27 november 2013

Mörkt i passagen och ideér behövs.

Min hall som egentligen inte är en hall längre utan mer en passage till och från sovrummen via kök och vardagsrumsdelen. En passage till uterummet, riktiga hallen/ entrén och badrummen också.
Det gråa fönstret är vår White board tavla som just bytt plats. Nu är den lite mer synlig från köket vilket är bra.

Den här delen av huset är mörk och oanvänd. Vi sitter inte där, vi bara passerar och slänger ifrån oss diverse plagg på fåtöljen, eller på sin höjd sitter där för att dra på strumporna. Jag har släpat in apelsinträdet och den Afrikanska liljan i hopp om att dessa ska få ett liv efter detta.  Trots all vit färg så känns platsen mörk. Jag borde kanske inte ha svarta gardiner eller furupallar där men jag vet inte vad jag ska ta mig till med den här platsen. Mörkret gör att bilderna blir otroligt gryniga också.

4 kommentarer:

 1. Jag brukar inte vara mycket för spegelväggar men så gjorde Ernst en i somras som jag faktiskt gillade. Den höjde ett litet, litet rum.

  http://www.tv4.se/sommar-med-ernst/klipp/se-hur-du-gör-spegelspaljen-2394601

  Eller ett par horn i den där hallen kanske ;)

  SvaraRadera
 2. Jag funderar….
  Behöver du ha gardiner över huvud taget? Jag vet ju inte hur det ser ut, utan…. en fundering bara.
  Pallen är fin i furu, eller vad det är för träslag i de där pallarna. Tycker inte den känns mörk. En kruka som bryter av mer kanske? Spraya den kanske? Eller ställ den där andra där?
  På garderoben… kan du sätta en spegel utanpå dörren?
  Förstod inte riktigt vad du menar med att ni inte sitter där… är det de två clubfåtöljerna du visat tidigare, du menar?
  Jag tycker i alla fall inte att det ser så väldigt rökt ut, er passage ;)
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 3. Halloj Pia!

  Vilket projekt du har på G :) Vilka ytor, perfekt ju :) Jag tycker att det är lite svårt att svara utan att se lite mer helheten så att säga, men jag är också liksom Villavägen ovan inne på att ha en spegel. Hade ni inte haft bröstpanel hade det funkat med en hög spegel där du hade kunnat haft en ljusslinga. Sedan tror jag det skulle kunna bli fint (under förutsättning att du inte behöver garderoben) att ta bort den och istället fylla utrymmet med en snygg möbel, tex. en fin byrå (modell högre) med antingen en spegel eller fina tavlor med svarta ramar som lutar mot väggen. Och såklart pyntat med annat smått och gott :)

  Sedan kan det vara snyggt att ta bort gardinerna och istället lägga en matta på golvet som gör det hela ombonat - i kombination med någon hög växt i kruka på ett väl valt ställe : ) Eller varför inte en modell mindre gran så här i juletider :) Sedan kanske det också finns utrymme att ställa dit en avlång pall efter väggen? Att slänga över ett vackert fårskinn i mörkt grått :) Och bredvid en vacker korg med plädar/tofflor - bara att ta med ut till altanen kyliga kvällar :)

  Ja som du förstår är det inte lätt att tipsa utan att se mera. Ska bli superkul att se vad du bestämmer dig för :)

  kramiz aka

  SvaraRadera
 4. Jag skulle nog slagit till med en häftig färg på gardinen och satsat på bra ljusättning!
  Kram Helen

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!