söndag 13 oktober 2013

Tunt porslin.

Mycket tunt porslin är det i dessa kaffekoppar. Dom har varit på utlåning ett tag men har hittat hem igen. 
Jag köpte dom på loppis för några år sedan och egentligen så har jag koppar så jag klarar mig, men jag kunde inte motstå dessa gulliga små finkoppar. Dom har en blomma inuti vilket är lite extra roligt och så en guldkant.
 
Den här bottenstämpeln visar att dessa koppar är gjorda någon gång mellan 1929-1945. Hackefors är idag Sveriges minsta porslinfabrik. Lite rolig historia om den kan man läsa här.
 
Jag kan ju inte låta bli att tänka på vad dom varit med om, vilka som druckit kaffe ur dom och om dom användes flitigt eller bara till jul och fest. Kanske det dracks lite kaffe ur dem under andra världskriget. Kanske på fredsdagen..  Ja vem vet?4 kommentarer:

 1. Jag tycker det är lite roligt att spara på så fina koppar. Har också några stycken och jag brukar också fundera på vilka som druckit ur dom.
  Kaffet smakar ju så mycket godare också ur tunna koppar! har du kollat vad dina koppar är värda?
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Jag tror att jag är porslinoman! Kan bara inte låta bli att handla fina porslinssaker på loppis! Och visst är det roligt att det är lite inne att duka med kaffekoppar igen efter alla muggar! Fina kaffekoppar du har!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 3. Jag är ingen koppmänniska när det kommer till kaffe, men jag samlar ändå :) Min sambo dricker och när vi har gäster så tar jag fram dem. Men jag har bara en av varje sort.. en massa loppisfynd! Dina koppar är jättefina!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 4. Så vackra koppar och så kul med lite vetskap om dess historia också :)
  Ha en underbar vecka
  Kram Lollo

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!