måndag 21 oktober 2013

Massor av ideér men ingen ork.

Det vimlar av saker jag vill göra i mitt huvud. Jag är full av idéer men jag orkar inte genomföra dem. (Stort nog att få ner en taklök i såskannan) Undrar lite försiktigt hur jag ska palla med att jobba heltid efter nyår. Vad har jag gett mig in i? Ser med beundran på mina kollegor som verkar ha all ork i världen.  Dom jobbar hela dagarna och deras hem är tipp topp. De är ständigt i farten med än det ena och än det andra. De har också hemmavarande barn i olika åldrar som kräver sitt. Jag däremot sjunker oftast ner i soffan efter middagen och kommer inte upp förens det är tid att gå och sova.
 
Mina funderingar kanske är onödiga men man blir lite orolig när orken bara tar slut. Mina fina pinnstolar är inte alls klara som jag hade tänkt. På listan "Att göra 2013" är  bara hälften åtgärdat. Det står möbler som väntar på att målas, det finns ofärdiga projekt lite här och var. Tiden räcker inte riktigt till när man bloggar, tränar, jobbar, hjälper andra och vill en väldigt massa saker som umgås med vänner, bowla gå ut och äta m.m.  Sedan har man ju allt det där andra vardagliga också som tvätt, städ, trädgård, matlagning, handla, gå på möten, hjälpa ungarna m.m. Fast jag kan inte låta bli något av allt detta, vill inte heller låta bli, så jag får väl snällt finna mig i att vara trött. För er som undrar så hjälps vi såklart åt maken och jag med det vardagliga.
Hur får ni era livspussel att gå ihop?
Dela gärna med er av goda råd. Kanske det bara är lite vitaminbrist. Fniss!
 


7 kommentarer:

 1. Jag hade en arbetskamrat en gång som varje dag innan hon skulle gå hem, konstaterade att, nu har jag tänkt mig trött igen. Ibland kan det vara så. Om man inte är krasslig, men det har du så klart kollat. Jag har aldrig fått någonting att gå ihop, jag. Det får gå ändå.....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Jag bara jobbar och pluggar, jag! Försöker hinna med familjen också. Men du hinner träna, det hinner inte jag.
  Livspusslet går inte ihop med allt jag vill men just nu är ovannämnda mina prioriteringar. Och det tar all min ork.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tänkte oxå på vitaminer ;)
  Jag hinner inte heller allt jag vill, Pia! Jag hinner inte träna! (FEL, säger "hälsogurus"... alla hinner träna! Handlar om PRIORITERA! ;) )
  Jag hinner inte sy allt jag har idéer och tankar om att göra. Men hur gör man då? Med livspusslet? Jag ser nästan aldrig på TV, då gör jag hellre annat som t ex att blogga. Jag lagar inte "avancerad" mat, i veckorna utan det kan bli både falukorv och färdigköpta köttbullar ;)
  En dag i veckan försöker jag avsätta att sy. (Vilket inte alltid blir av varje vecka;) ) Försöker hålla en grundordning, så det bara är att plocka ihop, damma och moppa av golven. Barnen som bor hemma får hjälpa till att börja md maten.
  Och du... vi har MASSOR av saker som inte är klara på vårt hus... trädgård, bastu, badrum, förråd.... Men man måste sänka sina krav!
  Visst kommer du klara av att jobba heltid, om du vill det! Fastna inte i tanken på att inte orka, tänk istället på de fördelar det för med sig! Högre inkomst, mer pension... Fokusera ;) :)
  Lätt att säga, svårare att göra... jag vet. Men ändå, lite pepp till dig! Och jag kommer gilla att träffa dig mer på jobbet! =)
  Kram!!!!
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Ibland går det ihop så galant så...men iband är det lite sämre ...och man får nog lyssna till kroppen och blunda för alla måsten också.

  Hoppas det ordnar sig för dig
  Kram Lollo♡

  SvaraRadera
 5. Kära Pia, nu får du allt tänka på dig själv! Försök att inte ta på dig för många "måsten"....ja,ja Jag vet att det inte är så lätt!!! Men vissa perioder i sitt liv måste man "bromsa" lite på alla sina måsten. Det som inte blir gjort idag eller i morgon får du göra nästa år...ex. pinnstolarna står väl kvar även nästa år. Tänk "lite" så.
  TIDEN är den mest demokratiskt fördelade resursen. Alla har 24 timmar till sitt förfogande varje dygn.
  Var rädd om dig Pia! Tänker på Dig!
  Varm stor äkta kram från mig.
  Vink vink.

  SvaraRadera
 6. Oj, det låter som att du måste sänka ambitionsnivån lite...lättare sagt än gjort förstås...men för att orka tror jag det är viktigt. Så du inte går in i den berömda väggen!
  Hur jag löser livspusslet? Ja, nu jobbar jag 65% och skulle inte orka mer, för det är jag som sköter det "mesta" här hemma eftersom gubben veckopendlar till annan ort. Jag försöker också att lyssna till kroppen och ta mina slappardagar för det vet jag att jag behöver. Men samtidigt vet jag att jag inte kan koppla av förrän det är lite ordning, så jag brukar röja undan först så jag kan ligga i soffan med gott samvete sen...=) Sen brukar jag skriva listor, det brukar kännas bra för mig för då vet jag att jag inte glömmer vissa saker, men det kan kanske vara stressande för andra, men jag tycker det är skönt när man kan stryka nåt på listan, och när jag skriver en ny lista så för man bara över det gamla som inte blivit av...=) Ibland när jag har mycket omkring mig brukar jag tänka att jag skall göra en sak i taget och att det får ta lite tid. Tja, jag vet inte om det var till nån hjälp...
  Men ta hand om dig!!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 7. Jag känner igen mig i allt du skriver. Men jag tror att dom som har tipp topp och jobbar heltid och allt det där man undrar över. Dom är som duracellkaniner jämt. Tror inte de sitter nedsjunken i soffan, som vi andra gör. Jag får verkligen inte många knop gjorda på en dag, fast jag tycker att jag borde få mycket gjort. Tiden bara rinner iväg.
  Bara att inse att någongång kanske man kan beta av ngt från to do listan.
  Kram Helena

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!