måndag 28 oktober 2013

Burkar på bänken.


En stor svart klassisk plåtburk med Kina-tema har jag lagt rabarber på. Det var väldigt mycket som skulle åka till tippen när sonen flyttade. Japp, den gamla plåtburken får stå på bänken här nu. Tom är den ännu så länge men jag tänker ha kaffe i den, tror jag. Vi dricker inte så mycket te utan det blir mest kaffe här.

Kaffe ja, kanske tid för en liten eftermiddagskopp, en stor stark kopp. Har tagit en dag hemma för att hämta lite krafter. I bland så blir man verkligen påmind om hur liten och svag man är.  Då hjälper föga den styrkan som finns i het chili, men den är vacker och får stå framme i en glasburk. Vackra saker gör mig glad och när jag är glad, ja då blir jag stark. Äsch!!! Nu lägger jag locket på, till allt det trista och tråkiga.

  På locket till plåtburken syns ett par tranor, jag tror att tranorna har flugit söderut nu och vet ni vad, det ska jag också göra snart. Nu ser jag fram emot det och att få fira lite Halloween i helgen.  Jag trodde inte att tonåringen ville ha en "riktig" pumpa i år, att han liksom inte brydde sig, men där hade jag fel. Vi får lov att köpa en liten en... Brukar ni laga något gott utav själva köttet? Vi brukar på sin höjd rosta kärnorna.


4 kommentarer:

 1. Snygg burk... blir perfekt till att ha kaffe i. Pumpa har jag aldrig haft nånsin, än mindre ätit det. Här är det inte riktigt lika stort tror jag som på andra platser.
  Skönt att du kunnat lägga locket på... eller?

  Sköt om dig!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. En sån burk har jag med :) Visst är plåtburkar toppen, har det till te och kaffe.

  Tack! Det var riktigt gott :) Ha en fin kväll <3 Jennie

  SvaraRadera
 3. En klassiker ;-). Fint
  Kram kram Malin

  SvaraRadera
 4. Oj, nu kom det visst lite snuskiga tankar i mitt huvud. Tänkte på de kinesiska underläggen med olika par so hade massa ställningar på bilderna.
  Minns du.
  Kram helena

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!