onsdag 23 oktober 2013

Blått och vitt i gästrummet

Nu kom det plötsligt lite nyheter in i gästrummet. Nytt och nytt, nja det är det väl inte direkt men det är saker som kommit till användning igen,  saker som funnits i Svärmors hem och som sonen haft ett tag och inte längre vill ha kvar.
 
Den stora lampfoten i blåvitt porslin som ser kinesisk ut men som kanske lika gärna kan vara holländsk. Jag har ingen aning! Jag kunde inte bara låta den gå på loppis eller skänkas bort. Den får lysa upp hörnet där inne även om skärmen kanske sett sina dagar.
 
Tillsammans med den fyrkantiga lilla the-urnan får den stå och pryda gästrummets kista. Jag är hopplöst förälskad i udda saker och ting. Byter gärna ut saker och tycker att det känns som ett nytt rum då när de gör entré.
 
Botten upp!
 
Hittade även två gamla nycklar hängandes på en spik under trappen i det blåvita huset. Dom hörde inte till någon av dörrarna så.. Vips fick dom slinka ner i fickan och flytta hem till oss.(Big smile)
 
 
 
 Härlig patina på dom, eller hur?
 
 
 
 8 kommentarer:

 1. Åh, älskar dina nycklar först och främst!!! (Själv fick jag betala nästan en hundring på Tradera, för min, tror jag)
  Och lampfoten är ju underbart vacker! Vill du kan du ju köpa en ny skärm, när du springer på rätt tillfälle ;) Tillsammans med den där the-urnan... skitsnyggt! Och blått och vitt... alltid rätt! :)
  Snyggt Pia!=)
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. sådana gamla nycklar är super fina, tur lampan fick följa med hem till dig för den är ju hur fin som helst.

  ha en fortsatt fin onsdag.

  SvaraRadera
 3. Ja, nycklar är något speciellt. Ju mer patina desto bättre! Så fint du fått det i gästrummet. När kan jag komma och bo över ;) ;) Kram Ester

  SvaraRadera
 4. Vad fint i ert gästrum! Fint med det blåa. Här håller vi på med rummet som ska bli gästrum o äldste sonens rum när han kommer hem. Kram Suss

  SvaraRadera
 5. Vilken fin hörna! Och sådana nycklar var dom enda vi hade till det gamla huset vi bodde innan vi flyttade hit! Vackrare nycklar finns väl inte?
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Superfint! Det är toppen när man kan få saker av varandra :)

  Tack så mycket! Åh, hoppas att hösten går fort över för dig. Ha en fin kväll <3 Jennie

  SvaraRadera
 7. Vilken fin lampfot! Klart att den skulle stanna hos dig :)
  Kram Maria

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!