tisdag 15 oktober 2013

Akvareller i köksateljén.

"Älgjaktens första dag"
Jag har fått fart på målandet igen, så roligt det är och tack alla ni för era fina och värmande kommentarer. Jantelagen är ju ganska så utbredd har jag förstått. Jag kanske inte kan.. men jag vill verkligen!
 

"Spretig pelargon"

Min ateljé är placerad i köket, mitt i husets hjärta. Jag tror att det måste finnas värme och kärlek runt omkring en om det ska bli ett hyfsat resultat. Precis som med allt annat här i världen. Plocka fram och plocka undan är väl inte det optimala, men så får det bli.
 
En gammal målarlåda av lite finare kvalité fanns i gömmorna, bara att plocka fram när lusten infann sig. Penslar fanns det också. Jag har tidigare i livet målat korgar med äggoljetempera... Det var då det. Jag gillar att måla överhuvudtaget faktiskt.
 
Nu ska det provas, testas, provas igen och så igen. Öva, öva och åter öva eller bara låta fantasin flöda. Ingen prestationsångest alls, jag behöver inte leverera något.
 
Bara för att det är kul så klart och rogivande. Ett tidsfördriv i höstmörkret,  i köket,  i livet. Jag kanske ledsnar i morgon eller om ett år jag bryr mig inte ett dugg,  det är kul nu i alla fall.6 kommentarer:

 1. God morgon Pia!
  Nu har du peppat mig till att plocka fram målargrejerna - tack! Det har funnits i tankarna länge, men jag bara skjuter upp det för annat. Jag är också en så´n där som vill, men som kanske inte är så duktig.
  Jag tycker mig se att du har talang. Ska bli kul att se vad du visar oss förhoppningsvis i bloggen.
  Kram på dej och ha en fin kreativ dag!

  SvaraRadera
 2. Tänk att du kommit igång igen... här har jag planer och lust men det har inte blivit nåt resultat än, har för mycket prestationsångest! Kan inte skylla på materialbrist heller, har allt sen tidigare och till och med nyanskaffade akrylfärger! Men dina resultat är ju lysande, jag ska banne mig försöka jag också. Fast inte idag!

  Höstkramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att du målar och duktig är du också. Bra att stå och måla där man trivs bäst.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Så härligt att hitta det man kan gå in i och glömma omvärlden för en stund.
  Jag har bytt måleriet mot kameran och är lika lycklig för det.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 5. Härlig inställning Pia!
  Jag fick ett ryck och återupptog mitt tecknande precis när vi öppnat Verktygslådan, det blev ett gäng teckningar, sen ledsnade jag. Men nu blev jag sugen igen... Som du säger, spelar ingen roll om man ledsnar, ett roligt tidsfördriv :)
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 6. Härligt! Jag målar också i köket :)

  <3 Jennie

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!