onsdag 11 september 2013

Skatten vid regnbågens ände...

På vägen hem en dag så syntes den, regnbågen i alla sina färger. Kanske sägnen om att det finns en skatt vid regnbågens ände är sann, så tänkte jag. Den sitter djupt rotad i alla fall. En sorts barndomsdröm som jag delade med min lillebror. Vi letade jämt efter just den skatten. Fånigt va?
 
Ju närmre hemma jag kom så blev själva änden mer åt mitt håll, kanske den slår in ändå drömmen om en skatt där regnbågen tar slut. Njaa inte riktigt hemma hos mig slutade den. Men idag den 11:e september datumet som bringat olycka i åratal, den dagen blev en riktig lyckodag. Våran bil som varit på verkstad i över en månad blev klar och gick igenom besiktningen. Det som jag nyss inte ville acceptera kändes plötsligt bra nu, man måste släppa taget om dom som man älskar mest och lita på deras omdöme. Fatta att man som mamma inte alltid har någon rätt att lägga sig i eller ha någon åsikt. Förstå att andras lycka går före sin egen. Jag som varit lite ute i blåsväder, sökt äventyr på annat håll fick lugn och ro i ett besked. Jag kan känna mig trygg i det som gäller anställning. Jag fick en sorts bekräftelse som stärkte mig ordentligt. Jag kan dra ett djupt andetag, landa i en sorts skattkista, en kista full av glädje, lycka och värme. En kista med skatter i form av trygghet, kärlek och goda vänner, så japp, den slog in till sist drömmen om skatten vid regnbågens slut.
6 kommentarer:

 1. Det låter underbart! Man måste inse att saker kan bli bra även om de inte alls blir som man tänkt sig. Någon annan kanske följer regnbågen till Erikslund och finner sin skatt... Kram!

  SvaraRadera
 2. Mmm det låter skönt! Är du säker på att regnbågen ändå inte slutade hos dig ;)
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Kram Pia!
  Jag är sååå glad över ditt besked! <3
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Jaaa, jag är såååå GLAD! Vilken lyckodag!!!

  SvaraRadera
 5. Men så kul för dig! Den 11 verkar inte vara ett bra datum annars lite läskigt. Vad kul med homepartyt nedan. Jag kommer till Maria i kväll ses vi där? Kram Nilla

  SvaraRadera
 6. Jag tror att regnbågens skatt var till dig denna gången.. Bara att gratulera att det känns så bra.
  Kram Helena

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!