lördag 7 september 2013

Gott på mackan!


Solsken på burk det finns väl kanske inte, men en solig marmelad har jag kokat i alla fall. En marmelad från två hav. Östersjön och Medelhavet. Söta etiketter från makeandcreate.se Hattarna av vanliga muffinsformar.
 
Jag antar att citrusfrukterna jag använt är odlade i närheten av Medelhavet och havtornsbären har jag plockat ute vid roslagskusten.
 
Egenodlade morötter och squash, så klart inte från havet men från min trädgård och trädgård på danska heter faktiskt have. Fyndigt va?
 
Då kanske den skulle hetat marmelad från tre hav? Hmmmm! Eller varför inte på  engelska  "Three Ocean marmelad". Recept har jag inget, jag gjorde lite på måfå. Sån är jag. Gott blev det i alla fall. Ha en skön helg och tack för alla tröstande kommentarer i förra inlägget. Jag ska snart berätta vad som är på gång, om det nu blir något. Åh-nej... jag ska inte öppna syltbutik om någon trodde det.
Kram på er...
 

6 kommentarer:

 1. Nu har jag nog missat något, måste läsa ikapp. Tyckte det engelska ordet lät lite proffsigt och marmeladen du gjort verkar ju super, vad duktig du är.
  Kram helena

  SvaraRadera
 2. Egen marmelad, jo jag tackar jag.
  Önskar dig en härlig söndag
  Kram
  AC

  SvaraRadera
 3. Åh mums! ser fantastiskt gott ut!

  SvaraRadera
 4. Åh så gott det ser ut (och låter) :) Underbart att göra sin egen marmelad! Spännande att höra vad som är på gång med.. :)

  Tack snälla, ja de där små bilderna blev fina tillsammans :)

  Hoppas att du har en fin söndag <3 Jennie

  SvaraRadera
 5. Vad du är duktig som gör egen marmelad!! Jag funderar på att göra paj av mina äpplen, trist att de bara ruttnar bort...

  Men Pia vilket starkt inlägg nedan. Ja du, livets framfart, vem känner inte till det... Men det bästa är att finna acceptans för det som sker, och det innebär inte att du behöver gilla det som händer. Det jag menar är att problemlösa det som går att förändra, det andra får man vänta ut och acceptera. Negativa tankar får man balansera upp, avleda och ägna åt mer positiva saker. Inte lätt men det gäller att fokusera på just det!!

  Styrkekramizar aka

  SvaraRadera
 6. Mmmm, läckert! Du gör utan recept dessutom, jag står mig slätt! Ser gott ut, låter gott också!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!