torsdag 15 augusti 2013

Uterummets förvandling del 1.

En liten titt på bygget. OBS! Varning för stök och bök.


Då var det äntligen dags att riva ner det gamla uterummet och bygga lite nytt. Taket på det gamla är återanvänt från ett annat tak som fanns här när vi flyttade hit. Nu är det helt slut och läckte både här och där. Vi som gillar att återanvända fick också ett gäng med fönster av en bekant. Perfekt då, när man hade det lite knapert med tre barn som behövde ett och annat. Vi har haft jättemysigt där ute under alla dessa 18 år. Nu ska det ändå bli roligt med lite förvandling och med lite nya saker. Jag visar förloppet som startade förra veckan.
 

Så här såg det ut när jag kom hem från jobbet i torsdags, hela frampartiet borta, den andra delen har vi tänkt behålla och rusta upp.
 
Klickgolvet har varit och är fortfarande toppen, det får hänga med ett tag till,  Pergo golv, bra kvalité måste jag säga. Det har faktiskt legat både snö och is på det och det syns nästan inte en skråma.
 

Dom nya skjutdörrarna är på plats och det mäts och lodas som bara den. Taket i kanalplast sitter också där det ska. Jippie inget regnande här inne längre. Tack vare sonens hjälp i helgen så blev det mycket gjort. Tror det här är första gången som inte jag och maken jobbat tillsammans, vi brukar annars vara ett sjuhelsikes team när det ska byggas något. Känns lite underligt att inte ha varit delaktig alls.

Fjällpanelen ska spikas klart, det ska målas lite både inne och ute. Den nu röda insidan ska få en ljusare färg. Nytt tyg ska sättas på sittbänkarnas dynor, kuddarna ska också få lite nya överdrag. Kuberna som vi samlar glas, plast och pant i har jag en rolig förvandlingsplan på. Jag visar det sen när allt är klart. Rom byggdes inte på en dag har jag hört.
 
 Jag är oerhört glad och nöjd so far... Det blir precis så som jag tänkt, att det sen tog mig över två år att övertyga maken gör inget alls. Den som väntar på något gott ni vet...
 
Nu kliar det i mina fingrar, vill få färdigt men maken jobbar och jag kan inget göra ännu så länge, det är bara att snällt vänta. Så fort det är färdigsnickrat och jag piggnat till ordentligt så ska det målas och stylas. Det jobbet ska ingen få ta ifrån mig. Planera och leta tyger och annat roligt på nätet, det kan jag göra medans jag väntar.  Fortsättning följer....
 6 kommentarer:

 1. Så underbart uterum!! Bra jobbat :)
  <3 Jennie

  SvaraRadera
 2. Jättefint jobbat...skjutdörrarna är lika de som vi har i vårt uterum och det är ju så praktiskt varma dagar att bara kunna skjuta dem åt sidan.

  Ett sånt fint golv som ni har, det skulle jag med vilja ha..är så trött på det brädgolv som vi har...hihi..

  Hoppas du får en finfin helg vännen
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 3. Det blir ju kanonbra det där!!!!
  Nä, Rom byggdes inte på en dag! Och inte Villa Wiker heller minsann! ;) :)
  Kram och krya på dig! Hoppas vi syns på måndag?
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Vad lätt det såg ut för er!! "Plopp" så stod där ett nytt, ljusare uterum :) Kanonfint

  SvaraRadera
 5. Så roligt när man börjar se det färdiga resultatet! Vila dig nu och bli frisk... snart är det din tur med roliga piffet:)

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!