torsdag 29 augusti 2013

KÖK-TEMA!Temat på fabriken i dag är kök. Köket som ibland kallas husets hjärta och det tycker jag är ett bra namn. Det är där det händer saker, där det pulserar liv och rörelse. Där det lagas mat, grälas, putsas och fejas, där man läser, slår in paket och faktiskt också vallar skidorna ibland. Så är det i vårt kök. Visst önskar jag ibland att jag hade ett nytt, ljust och flashigt kök ni vet ned marmorskiva och inbyggda maskiner. Men nu har jag inte det utan får göra det bästa av det som finns. Piffa till det lite efter bästa förmåga.
 
 Hur skulle det se ut om alla hade likadant, om det inte fanns en gnutta personlighet i människors kök? Tråkigt tror jag! Köket är också pås-klämmornas näste. I alla fall hos oss. Sådana hittar jag lite här och var,  folket tror kanske att dom hoppar i soporna av sig självt. Nu undrar jag lite hur man källsorterar dessa, en blandning av stål och plast. 
 
Köket är även kaffetårens rum, en snabbfika vid bänken eller en lååångfika vid köksön.
 
 
Ett ställe fyllt av kärlek och värme, där föremål får komma och gå allt efter årstid och högtid. Hjärtan tex. dom hänger i lampan året om eller får stå nedstucken så här i en blomkruka. Symbolen för kärlek.
 
 Denna lilla manick hänger där troget fast i olika färger.
Mera kök på fabriken idag.
 

8 kommentarer:

 1. Tycker ditt kök ser fint ut och visst är det härligt att fylla det med sina egna personliga detaljer.

  Ha en fin dag. // Lissen

  SvaraRadera
 2. Så fint du har det och såå rätt i det du skriver...köket är husets hjärta här också...där händer allt!!

  Ja nu blir det snart mera av inomhustider (i alla fall för mig) när kyla och mörker gör sig påmint...då är det mysigt att fixa och dona i köket:) som har blivit lite bortglömt nu i sommar.
  Ha det så gott vännen
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 3. Ditt kök är så hemtrevligt, det finns värme i det! Och din stora köksö är härlig att äta frukost vid ;-)
  Fråga Elin om källsorteringen. Om du verkligen vill veta...

  SvaraRadera
 4. Ser hemtrevligt ut! Jag har inte heller ett nytt och flashigt kök, men är nöjd ändå.

  SvaraRadera
 5. Du har så rätt. I ett kök ska allt vara tillåtet och förekommande. på bild kan emellertid många kök påminna om varandra. Men med olika familjer boendes i köken så blir de i sista ändan väääldigt personliga stundtals tror jag ;)

  På mina tillsynes fläckvis ganska avskalade bänkytor sitter det emellanåt en tonåring eller en katt och det bakas pepparkakor och klistras dekorplast eller bankas kött. Men det bloggar jag ju inte om...fast jag kanske borde;)

  kram | tina

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder! Köket är verkligen husets hjärta! Kram´o trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Vilka kärleksbilder. Mys mys mys!

  SvaraRadera
 8. Jag känner igen mig och drömmer också om ett nytt flashigt kök med maskiner (vi har inte ens diskmaksin) men man kan göra det väldigt mysigt ändå och vad som händer och sker i köket är ändå det viktigaste!

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!