söndag 21 april 2013

Tapetsera om!

Mina föräldrar har haft lite stökigt och bökigt i huset. Efter månader av hantverkare på utsidan så är det nu dags för lite inomhusfix. Jag fick en förfrågan om rådgivning av tapeter och hittade en fin som jag tyckte skulle passa in i deras hall.
Källa!
Jag föreslog att de skulle måla panelen och ha en lite diskret och klassisk tapet. Men måla panelen de ville de då rakt inte, lite förbättrad vit-lasering gick de med på. Tapeter handlade de snabbt, utan att ens sett mitt förslag. Hmmmm! Nåja dom hade fattat galoppen ändå.
Hallen som delvis består av en lång och ganska så mörk korridor med garderober, behövde ljusas upp tyckte jag. Garderobsdörrarna var tapetserade de med. Jag föreslog att vi skulle ta bort tapeterna och slipa ner dörrarna och måla dem vita. Men se det gick dom inte heller med på, så nu blir det tapeter på dom med. Byt ut de gamla bruna innerdörrarna mot lika som toadörrarna, vita med speglar, så sa jag, Nej det blir det inte, sa Pappa .... Nähä! Jag försökte i alla fall!
 
 
 
  Vi, det vill säga svägerskan, syrran och jag, (tjejligan)fick också uppdraget att utföra själva renoveringen.  Mycket spackling och slipning behövs i gamla hus! Mycket tålamod och kunskap med för den delen. En hel del utrustning också.

Som tur är så har jag/ vi tapetserat en hel del innan och visst, det kommer att bli fint när det är klart. När det nu är? Inte idag i alla fall. Tapeten kommer från Boråstapeter och heter Falsterbo + ett nummer.
En sak som är bra... jag ska ju tapetsera vardagsrummet inom kort så det här blir lite uppvärmning. Sen har man ju vanan inne liksom.
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Hihi, du är rolig, du! ;) :)
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 2. Vad gulligt av er att hjälpa dem och att engagera er och komma med råd....även om de inte lyssnar så ivrigt ;-)
  När allt är klart kanske det ändå blev lite som du/ni ville...hihi...
  Ha de gott vännen
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 3. Haha, häärligt inlägg!!! Ja du, du har verkligen försökt :))) Hur som helst kommer nog resultatet bli riktigt bra :))


  Kraaaaaam aka

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!