tisdag 5 februari 2013

Om att jobba hemma...

Jag jobbar ibland lite hemifrån. Här en liten sneak peek från min arbetsplats. Jag har fått lite tid utanför schemat som jag kan använda hemma vissa timmar. Många anser att man ska ha sitt arbete begränsat, = man jobbar på jobbet och är ledig när man är hemma. Jag är inte sån, jag tycker om att jobba när lusten faller på. Jobbar mer koncentrerat och med mer inlevelse.  
Låter det konstigt? Jag kan förklara... Om jag sitter hemma och inte har något speciellt för mig så kan jag sätta mig och jobba undan lite eller läsa en artikel som rör jobbet, kanske se en liten film eller ett you tube klipp. I bland ska jag skriva något, ibland lägga in personer i ett system som vi jobbar i. Ibland är det mail som ska läsas och vidarebefodras. Jag råkar tycka att det är ett väldigt roligt komplement till de andra arbetsuppgifterna jag har som pedagog. Nu håller jag på att lära mig att bli webbredaktör och läser på om skrivandets regler. Ja, jag måste ju läsa på och sätta mig in i vissa saker. 

Det intresserar mig och kräver lugn och ro. Därför så gör jag det gärna hemma. Visst kan jag jobba med detta på jobbet men... då ska det finnas en dator ledig, man ska först och främst hitta en, sedan logga in vilket kan ta en väldigt lååååång tid och samtidigt småprata med kollegorna.(jättekul och underbart på alla sätt och vis) Kanske träffar man någon i hallen som behöver säga ett par ord. Ja då har tiden nästan gått och inget blev gjort. Oeffektivt!  
Vad tycker ni, ska man ta jobbet med sig hem?
10 kommentarer:

 1. Jag tycker absolut att du kan göra sånt jobb hemma! Förstår precis vad du menar med att få det bäst gjort ;)
  Men när man pratar om att ta jobbet med hem, i den meningen att man tar med jobbet hem och jobbar ÖVER, då tycker jag inte att man ska ta med jobbet hem, jo ibland kanske, men inte för ofta! Och så kan man ju mena att man tar "bekymren" med hem också, och det ska man INTE göra anser jag!
  Hoppas du förstod min åsikt ;)
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 2. Jag gör som du! Ibland är det mycket lättare att vara effektiv hemma men man ska bara jobba hemifrån om det känns ok! Ibland är det skönt att vara av med allt på jobbet, också!
  Flexibilitet var ledordet!

  SvaraRadera
 3. Har man möjlighet till det, så varför inte? När jag studerade var det ju mycket "jobb" hemma o det trivdes jag jättebra med, jag kunde styra mitt eget schema o varvade med lite hemmapyssel, så mig skulle det nog passa, men man är ju olika.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Mitt jobb är hemifrån men sen reser jag mycket. Jag stor trivs med att jobba hemifrån. Nackdelen är att det är svårt att vara sjuk osv . Men man är väldigt effektiv. Kram Nilla

  SvaraRadera
 5. Mitt jobb är hemifrån men sen reser jag mycket. Jag stor trivs med att jobba hemifrån. Nackdelen är att det är svårt att vara sjuk osv . Men man är väldigt effektiv. Kram Nilla

  SvaraRadera
 6. Men det tror jag att jag kan förstå för jag hade det nog likadant när jag var som mest aktiv. Hemma kan man vandra omkring och se lite ineffektiv ut utan att någon undrar och så kommer dom där små glimrande ögonblicken och då kan man ta dom tillvara!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att det är fantastiskt att kunna jobba hemifrån. Även om det kräver väldigt mycket självdisciplin... :)

  Kramar

  SvaraRadera
 8. Jag jobbar också delvis hemifrån och tycker att man blir effektivare då. Men man får ju inte glömma pauserna ändå...

  Så snyggt badrummet blev, utan alltför stora kostnader. Fantastiskt!

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 9. Visst är det så....med ditt tänk blir jobbet mera intressant och du får lust och inspiration när du kan styra lite som du vill......det låter klokt tycker jag :)

  Fortsatt lycka till med jobbet och dagarna
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 10. Jag känner igen mej. Som gymnasielärare i handel och administration och turism upptar vardagslivet också mycket tänk kring jobbet. Funderar på service i butiken nya resmål. Tror man har sådana jobb helt enkelt.

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!