Tänk vad roligt det är att prova nya maträtter. Anka i en salladsskål med nudlar. Mmmmm så gott! Jag kan varmt rekommendera detta. Tack Jamie Oliver. Går snabbt att tillaga och är både festligt och annorlunda.
Fixa till små skålar av isbergssallad. Lägg upp på ett stort fat eller bricka. Skär ankbröstet(går säkert lika bra med fläskfilé eller kycklingfilé) i små bitar och stek på hög värme, häll bort fettet sen. Blanda ner purjolök och lite hackad chili, jag tog röd paprika och sedan i med lite sambal olek istället. En näve caswenötter ska också i. Sedan ringlar man över lite honung ca. 1 msk. Dra sen ner Hoi sin sås 1-2 msk. Sist så strör man över sesamfrön 1 msk eller efter behag.
Koka nudlarna!
Skär en Mozzarellaost i kuber. Egentligen ska det vara silkestofu men det fanns inte här i vår lilla lokala butik. Man får improvisera lite så här på landet....
Fördela allt samman i skålarna,börja med nudlarna, strö över lite persilja eller koriander och ät med händerna...Såååå sjukt gott!
Åhhh så gott...vad hungrig jag blir!! Ska provas (snart!!) absolut:) Smaklig måltid/Maria
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaÅååh, vad jag blir sugen! Kanske nästa helg, då! Vad sa sonen?
SvaraRaderaKram
Ser jättegott ut! Har aldrig ätit anka faktiskt!
SvaraRaderaHoi sin sås? Vad e de? ;)
Ha en fortsatt fin kväll!
Kram /Maria
Tack för receptet, måste provas någon dag. kram Nilla
SvaraRaderaMen du, så gott det där låter! Måste nog testa och då blir det nog inte anka, utan kyckling kanske.
SvaraRaderaMå så gott och kram!
Mmmm, lät gott! Har aldrig provat anka. Kanske dags att ändra på det :)
SvaraRaderaKram C
Det där lät väldigt smarrigt:-) Ha en fin vecka:-) Kram
SvaraRaderatusen tack för receptet!
SvaraRaderaman behöver alla inspiration ibland och du har nu givit mig det!
Kram från en ny läsare