tisdag 18 december 2012

Middagstips så här i julveckan..

gran, filialJust nu kretsar allt om julen, julmat, julklappar, julgran, julkakor, julgodis och julpyssel. Jag bryter av lite med en grekisk smarrig Moussaka. Inte en endast gnutta jul i den inte. Eller ska jag kalla den för julmoussaka kanske? Nääääe!

Bara Moussaka!
2 små Auberginer skivas och brynes i olja eller smör. Lägg dem omlott i en ugnsform.

1 stor gul lök finhackad (ev.en hackad vitlöksklyfta)
500 gr köttfärs gärna lamm , bryn först löken, tillsätt sedan köttfärsen.
Ner med
2 msk tomatpuré
½ dl vatten
1dl grädde
salt, peppar & oregano eller pizzakrydda
låt puttra till en fast röra . Fördela köttfärsröran över auberginerna.gran, filial

Vispa 2 ägg med 1 msk. vatten, 1 dl. majonäs och 2-3 dl riven ost.
Häll över alltsammans och grädda i 225 grader ca.7-10 min.
Servera med en fräsch grönsallad.

6 kommentarer:

  1. Det kan vara skönt med lite vanlig vardag emellan varven oxå, i juletider ;)
    Gott!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset - den maträtten kanske vi ska prova idag.
    Må så gott och kram!

    SvaraRadera
  3. Skönt att bryta av allt det juliga med något annat gott och moussaka är ju bara SÅ gott. Kram

    SvaraRadera
  4. Hej! Vilken fin blogg du har!

    Jag älskar moussaka! Mums!

    Ha en fin kväll! / Elin

    SvaraRadera
  5. moussaka har jag faktiskt aldrig gjort, måste jag nog testa någon dag. tack för tipset. kram Nilla

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!