torsdag 15 november 2012

TEXTILIER OCH KUDDAR. TEMA!

Torsdagstemat på Fabriken idag ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Där kan man se fler tolkningar. Jag som är dotter till en Matthandlare  har huset fullt av mattor. Nu gillar jag allt ifrån trasmattor till riktigt fina handknutna saker. Att påstå eller kalla dem äkta mattor är ju inte helt korrekt, för en matta är ju en matta liksom. Oäkta mattor kallar man dem ibland för att de är fabriksgjorda alltså inte handknutna. Dom här förfärligt äkta rutiga trasmattorna köpte jag på auktion i somras. Så himla roliga och lite annorlunda.
 

 Nu har jag alldeles nyligen lagt in min  kazak matta i biblioteket. Den gillar jag verkligen. Jag brukar ha den på under vinterhalvåret tycker den är lite "julig" i färgerna.
Redan före Kristi födelse arbetade armenier i södra Kaukasien med att knyta orientaliska mattor. Av deras Kazak-mattor kan man förvänta sig högsta möjliga kvalitet och hantverk. Kazak-mattorna är kända för sina storartade mönster med många medaljonger och starka färger.

 
 
Ja , det var ju kuddarna också. Kuddarna som piffar till det ordentligt. Jag älskar kuddar. Jag gillar plädar också helst med fransar. Textilier är ju gardiner och vepor och ranor och allt möjligt. Jag får lov att begränsa mig.

Klicka på bilden så får du höra...
 

 5 kommentarer:

 1. Haha, du är så rolig! Klickade på bilden! ;) .)

  Sååå fina mattor du har! Mattor är jag dålig på ;) Men jag älskar kohuden som jag köpt av matthandlaren! :)
  Ha en fin dag, vännen!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 2. Takk for koselig kommentar inne hos meg. Filleryer er kjempekoselig synes jeg og det siste teppet er helt nydelig ! Haha morsomt ! Musikken var fin ! Ha en god kveld !

  SvaraRadera
 3. Ser riktigt mysigt ut med mattor på golven. Jag har inte en enda matta jag.
  Ha en skön kväll
  Kram
  AC

  SvaraRadera
 4. Sååå fina mattor du har! Underbart!
  Ha en bra fredag!

  /Johanna

  SvaraRadera
 5. hahahah. gillar låten.
  trevlig helg, ulrika

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!