tisdag 13 november 2012

Slagverksensemble.


Att starta nya utmaningar i livet, det gillar jag. Såg att man fick prova på att spela trummor och det kändes som en alldeles lagom utmaning för mig.
 
 Jag kom in i en gammal gympasal där det stog två stora kandelabrar på golvet och brann. Sedan en hel hög med trummor av olika slag. Vad de heter exakt har jag inte lärt mig, jo men inte lagt på minnet. Vi satt 8 personer i en cirkel med varsin trumma fastklämd mellan knäna. Den yngsta deltagaren var väl 16 år och jag var nog äldst. Det var olika slagkombos och så spelade man i stämmor liksom. Sedan var det 7-takt, 3-takt och 4-takt ja det var såååå himla häftigt. Afrokubanska rytmer och kanske det var Baltiska också, jag vet inte så noga men roligt var det. Jag kände mig en aningens grön för de andra hade ju varit med ett tag. Men det gjorde inte så mycket. Nu ska jag prova en gång till minst, sedan får man lov att köpa en egen "trumma" och dom kostar en hel del.
 
Om det blir så eller inte får vi väl se. Hur som helst så var det en fantastisk upplevelse. Hon som ledde det hela tyckte att jag lärde mig fort. Tror faktiskt att hon sa det bara för att vara snäll. 

4 kommentarer:

 1. Vad spännande och vilka härliga bilder. Ha en fin tisdag ! Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk sak att prova! Modigt och klokt! :)

  SvaraRadera
 3. Hallå där!
  Du är snabb på att lära dig!!! Du hängde ju med direkt på störten. Det gick riktigt bra och nog kan du pröva flera gånger innan du skaffar trumma så slipper du köpa grisen i säcken - HAHAHA!
  Jättekul att du kom!
  Kram
  Iréne

  SvaraRadera
 4. Härliga Pia, synd att vi inte bodde närmare varandra! Jag hade också önskat slå på trumman! Vilken grej! Du är allt en underbar "prick"...
  Vi hörs vännen.
  Kram och vink.

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!