måndag 17 september 2012

Skånsk läckerhet i loppat porslin.


 Nu när det finns äpplen att få tag i så borde alla prova denna goda skånska äppelkaka. Väldigt enkel att göra och riktigt god.  Det här är min mormors recept som räcker till 4-5 personer. Ta 4-5 äpplen ungefär . Skala och skiva dem och så smörj en form. Varva äpplena  med 1 dl.ströbröd, 2-3 tsk kanel och 0,5-1 dl. strösocker och toppa med några klickar smör eller hyvla över. In i ugnen 200 grader ca. 20 min. Tills äpplena är mjuka. Servaras ljummen med vaniljsås eller glass.

Jag älskar mormors äppelkaka, hon brukade göra den i en stor rund pyroform. Kakan serverades i liknande tallrikar som dessa. Det smakar liksom bättre om man får sådana tallrikar tycker jag.



Den gula formen, och den lilla pyroformen
(har inte hittat någon pyro i rätt storlek) 
samt tallrikarna är köpta på loppis för nästan ingenting.




2 kommentarer:

  1. Men visst är det väl supergott med äppelkaka och naturligtvis vanlijsås.
    Så fina loppisfynd
    Kram
    AC

    SvaraRadera
  2. Vad gott med äppelkaka. Har planerat att göra en till helgen så vi har något gott att se fram emot. :)

    Kram Linda

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!