måndag 24 september 2012

Huset vid havet

Här var jag i går, vid detta lilla hus ute vid kusten. Jag var inte inne i det för det var inte öppet. Det här var nämligen Albert Engströms ateljé. Nu kan allmänheten komma och se hur han hade det. Jag åkte hit för att få lite inspiration och lugn. Havet är så vackert tycker jag. Tänk att jag inte varit här förut.

Undrar lite varför den här sidan är vit. Ett landmärke kanske. Här har det festats rejält tror jag. Carl Larsson och Albert de hade nog det riktigt trevligt här för länge sedan. Carl Larsson kan man läsa mer om i ett tidigare inlägg här. Tänk att stå där och kolla ut över havet och vågorna samtidigt som man målar.Denna lilla Albert figuren stog i ett fönster så jag passade på att ta en bild.
 

Ett härligt ställe att besöka och vi pratade om att kanske flytta till havet på ålderns höst. Bo på Öland när pensionen kommer. Inspiration var det ja...Nu dröjer det ett tag om jag räknat rätt.

Vi kanske hittar ett hus vid havet som ska bli vårt smultronställe en vacker dag. Tills dess så får jag nöja mig med andras. Ta bilen och åka några mil för längre bort än så är det ju inte till havet.
Önskar alla en bra start på veckan.

6 kommentarer:

 1. Oj så fin liten stuga. Jag skulle inte kunna göra något alls kreativt utan jag skulle bara stirra ut över havet.
  Jag tror att den ena sidan är vit för att den är i söderläge, kanske

  SvaraRadera
 2. Åh, så söt!!!! Och vilken fantastisk plats!
  Vill oxå bo vid havet! Fast jag vill ju ha båda... både våning i stan, och hus vid havet ;)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Grisslehamn är alltid trevligt, och speciellt klipporna och sandstranden vi Alberts hus! Ett favvoställe för mig också!

  SvaraRadera
 4. Åh så härliga bilder! En sommarstuga vid havet vore ju inte så dumt.
  Kul att du har sett mina inlägg. Får se hur länge jag håller på denna gång!!

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder du visar!
  Ha en riktigt fin fortsättning på veckan!

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!