lördag 18 augusti 2012

Tappa kontrollen!


 Ibland så händer det, man tappar kontrollen liksom. Nu har det hänt här hos mig. Jag har noll koll, allting bara flyter runt och jag tar mig inte i kragen alls. Stryktvätt som hopar sig, saker som inte blir gjorda fast de borde bli det. Möten som inte blir av, saker som inte blir lagade och ord som inte blir sagda. Jag glömmer att köpa mjölk och tvättmedel, jag skiter i om det finns bröd hemma, jag har helt enkelt tappat kontrollen.

 Jag är en drömmare, en flummare i mellan åt. Ja faktiskt en riktig dum flummare. Drömmer mig bort i horisonten som en segelbåt på öppet hav. Jag vill inte laga mat inte putsa fönster, inte umgås, inte städa, inte göra någonting. Jag söker något som kanske inte finns. Mina nära och kära ser och suckar, de vet hur jag är och hur det blir ibland. Jag måste lämna över en massa till dem på gott och ont. Jag måste också inse att det faktiskt ordnar sig. För det gör det, man måste inte ha full koll på allting. Det har jag lärt mig. 
Nej skärpning!
Nu ska det bli lite ordning igen så här kan man ju inte ha det!
Kraaam!


4 kommentarer:

 1. Jag vill också gärna ha koll! Full koll... Blir orolig om det blir FÖR stökigt hemma, får panik över saker som inte blivit gjorda... Men man måste nog få tappa kollen, emellanåt ;)
  Ha en fin lördagskväll!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Pia!
  Jag tror att det är lätt att känna så som du - jag känner igen mig själv. Jag vill själv ha full koll och hinna så mycket, men ibland så känns det som att någon har "dragit ur proppen" och då kan ork och lust försvinna för någon dag. Men, jag brukar trösta mig med att så har det varit förut och jag vet att det går över. Känns bättre då. Man kan inte köra på för fullt jämt och ständigt utan man måste få ha sådana här dagar också och inte få dåligt samvete för det.
  Ha det bra och många kramar från mig!

  SvaraRadera
 3. Kram! Jag försöker lära mig att ta en sak i taget eller åtminstone inte allt på en gång. Många saker tar inte skada av att få vänta några dagar och några saker hinner till och med försvinna om man avvaktar lite. Det mesta ordnar sig på något sätt så vi behöver inte oroa oss!

  SvaraRadera
 4. Jag har ett jättestort kontrollbehov och har svårt att släppa saker åt andra. Önskar arr jag kunde göra som du ibland och bara låta allt vara.

  Kram, kram

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!