tisdag 6 mars 2012

Det känns!


När man ska ändra på sina vanor så känns det lite motigt i början. Vanor är ju just vanor och nu ska man lägga sig till med nya vanor.
För mig gäller det att gå ner lite i vikt och få bättre kondition=Ork.
För andra kan det vara helt andra saker. 
 Planering, tid, tålamod och massor av vilja är vad som krävs tror jag.
Alla har sina egna små knep så klart.
  

Planering är viktigt för mig. Om jag inte handlat hem frukt, grönt och annat som behövs så är det lätt att jag äter fel. Om jag inte planerar in motion varje dag så är det lätt att sätta sig i soffan och pusta ut ändå. Om jag inte avsätter tid för mig själv så att jag ska lyckas, ja då blir det förmodligen inget bra resultat. Om jag inte har tålamod så är det lätt att ge upp.
 En god vän eller en stöttande omgivning är en bonus som gör att allt går lättare.
Därför berättar jag vad jag håller på med.
Onödiga frestelser kan utebli, trevliga heja på kommentarer kan komma, en träningskompis som säger kom igen nu är aldrig fel.

 Det viktigaste är nog ändå viljan att förändra om man nu är ute efter just förändring eller förbättring. Sätta upp små delmål är inte heller så tokigt. Nu efter ett tag så känns det så bra, jag orkar mer, jag är gladare, jag märker skillnad när jag knäpper jeansen, jag känner att jag är på god väg.
Kram och ha en bra tisdag!4 kommentarer:

 1. Så bra jobbat Pia! Duktiga du!
  Kram

  SvaraRadera
 2. härligt att du är på god väg och rutiner och planering fungerar alltid bättre och man utnyttjar tiden på ett annat sätt....
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Tappa inte motivationen nu! Men glöm inte att unna dig något trevligt ibland! Håller tummarna för dig!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Grattis min vän! Du har BESTÄMT dej, då är det lättare att komma igång med dom NYA VANORNA. Jättebra. Jag kommer efter så smått. Nu går det lättare igen:)

  Hurra för oss!!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!