lördag 4 februari 2012

Köksmaskinen!Ibland så händer det, ja fast inte så ofta. 
 Att jag bakar matbröd.
En kollega visade sin  nya köksmaskin på FB och jag blev så förstjust i den. Hon hade en ljusgrön men jag vill nog ha en rosa.
Den är rackarns dyr, sa hon. Och det var den verkligen, men den är snygg och ser rejäl ut. En sådan som man kan ha framme på bänken jämt.


Jag orkar inte knåda en deg
på en hel liter i 8 minuter för hand, så jag åkte till kära mamma och bad om att få
låna hennes assistent.
När hon hade den framme på bänken så ville hon att den skulle vara fin och dammfri. Hon sydde ett överdrag i klassisk 70 tals stil.
Blir lite varm i hjärtat när jag ser den.
Nu har jag i alla fall fått ihop fyra limpor.

 Föresten, så sa mamma att jag inte alls behövde ha bråttom att lämna tillbaks den. Kanske kan bli lite bakat här oftare nu då.

6 kommentarer:

 1. Vad bra att det blev av! Hoppas det smakar bra också!

  SvaraRadera
 2. Baka är för det mesta väldigt kul, tycker jag och jag hade bakdag igår. Så nu ligger dom i frysen och man känner sig rik.

  Jag hade en hushållsmaskin, men jag blev så trött på alla attiraljer som skulle diskas och allt tog plats så den sålda jag på tradera!

  Det räcker fullständigt med degkrokarna på min elvisp (fast den är ganska rejäl) och det är så lättvindigt.

  Vilket fint överdrag, jag tror jag nästan känner igen tyget!

  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Oj, så gott det där ser ut! Här har du en till som är dålig på att komma mig för att baka. Kanske de skulle bli bättre om jag fick en rosa maskin? Så snällat av din käre mor...men fick du med de läckra överdraget också?
  Må så gott och kram från mig.

  SvaraRadera
 4. Mmmmm vilket härligt bröd du har bakat;)

  En rosa assistent det vore nåt det, jag fick en vit när jag fyllde år, o den är bara sååååå toppen, kan inte klara mig utan den;))

  kramizzzzz

  SvaraRadera
 5. Vilken cool köksmaskin du har! :) Jag tycker den var urhäftig.. och jag håller helt med om att kitchen aid är såå dyra, det är lite synd.. men men ..

  ha det fint.
  Kram Amanda

  SvaraRadera
 6. Vad snällt att du fick låna mammas maskin! Visst är det lättare att baka med maskin, men bullar tex det gör jag alltid för hand ändå, har fått för mig att det inte blir bra annars...
  Den rosa KA var ju för läcker! Själv har jag en cremefärgad, som står framme (förstås *hihi*) och jag är så nöjd med den.

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!