torsdag 16 mars 2017

Kikar lite på allt

Tröttmössan gör ett sent inlägg idag. Dagarna kräver verkligen min energi och det tar på. Jag får frågor om mitt byte av arbete av många, jag kämpar på med att hålla huvudet högt. 


Vill göra ett bra jobb liksom, känner lite dåligt samvete genom att jag lämnar mina, ja kanske inte mina men de fina och goa ungarna som jag träffar varje dag. Dom kanske gillar mig, eller jag vet att dom gör det. Jag sviker dom så känns det. Tänker också på mina kollegor som får lite problem med att lösa allt. 

Men med kikaren i fokus så ser jag en spännande tid framöver.  Ett nytt äventyr. Jag låter kikaren stå framme på köksön. Det finns så mycket jag vill titta närmre på. Ja som betande rådjur, tranor på åkern, en ekorre som samlar ekollon och solrosfrön från fågelbordet eller krokusarna som växer till sig dag för dag. Skatorna som spatserar runt och äger. Ja eller en helt ny arbetsplats och vardagsvärld. 

Jag vill aldrig sluta vara nyfiken eller vetgirig, vill aldrig någonsin sluta kika på allt.

3 kommentarer:

 1. Godmorgon Pia,
  Tack för din fina kommentar på min blogg. Ja, ledarskap är intressant och jag har haft toppen chefer, men även något riktigt rötägg.
  Jag förstår att du känner som du gör när du lämnar, men tänk istället på att du går ut i livet och skaffar lite nya insikter, ny kuskap, och nya perspektiv som berikar dig själv personligen men som även är värdefulla i din yrkesroll med barnen om du skulle välja att gå tillbaka i framtiden. Ett jobb är ett jobb, och man måste tänka på sig själv och berika sitt eget liv med olika saker och detta gör att man blir en mer innehållsrik människa. Heja dej! Jag hoppas verkligen att dina gamla kollegor stöttar dig i detta och bara önskar dig lycka till.

  Kram och ha en fin dag!

  Anneli i Dalarna

  SvaraRadera
 2. Du gör så rätt! Nya utmaningar berikar livet!

  Glad vår!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Tycker fler borde tänka som du! Det är bra att byta jobb ibland, så man inte fastnar och blir en surkärring som bara klagar och klagar. Bra gjort av dig.
  Kram Helena

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!