måndag 27 februari 2017

Fotboll

Jag brukar säga att jag är uppvuxen med fotboll. Min pappa var lagledare i många herrans år och jag har varit på hur många fotbollsmatcher som helst. 
🌑🌑🌑👏👏
Spelat själv, nopp det har jag inte men däremot så utbildade jag mig till fotbollstränare i två steg. Det betyder att jag har behörighet att träna seniorer. Jag har tränat ett flicklag men när de gick från att spela 7 manna till 11 manna så gick det inget vidare. Vi mötte svårt motstånd och vi förlorade stort. 
Bildresultat för fotbollssko
Det ledde till bristande motivation och missnöjda föräldrar. Ingen lätt uppgift. Min lärare/utbildare har varit, ja kanske tom fortfarande är juniorlandslagets förbundskapten. Lite mallig för det är jag allt. 
Nu i sommar är det fotbolls EM för landslagsspelare under 21 år som ska göra upp om titeln i Polen. Detta är också ett kval till OS. Jag hoppas och tror att det kommer gå bra för Sverige. Här U21 EM kan du läsa mer om tider, matcher osv. Det motiverar våra ungdomar att spela fotboll. Denna sport som är så vid utbredd över världen. Alla kan faktiskt lira lite boll under enkla förutsättningar. 
Bildresultat för knutby if fotboll
VIA
Jag ser nämligen att i vår lilla by som en gång hade många ungdomslag ett A-lag och ett B-lag knappt har någon verksamhet alls. En tråkig trend. Vad det beror på vet jag inte. Kan vara brist på engagerade föräldrar och tid. Kan bero på att ingen vill jobba ideellt också. Vilket är en förutsättning inom idrottsföreningar och klubbar. Jag vet att det finns många som gör allt de kan men det finns många som kan göra mer också.

3 kommentarer:

 1. Håller med dig! När sonen var liten var det full rulle på fotbollsplanen, ALLA var där! Nu står planen tom och öde, vad gör alla barn idag? Sitter vid datorn? Förmodligen, trist utveckling...
  Måndag igen! Ha det gott Pia!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Så synd att barnen inte spelar fotboll lika mycket som förr! Nu är inte fotboll min grej riktigt men det är ju så tråkigt att barn idag blir sittande vid datorn istället för att vara ute tillsammans. Ur led är tiden....
  Ha en fin kväll!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 3. Jag spelade fotboll själv när jag var liten tills jag blev 19 år. Sedan spelade grabben fotboll ett tag, men la av för det var inte hans grej, utan han blev duktig på inlines istället. Nu är det barnbarnen som spelar för fullt.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!