söndag 29 januari 2017

Trögt

Här blir det inte mycket gjort kan jag säga. Det går så trögt med allt. Fattar inte vad som har hänt riktigt. Det känns som om man kliver runt i seg sirap. 
Bildresultat för segt 
Sedan så funderar jag en hel del över saker och ting. Jag blir liksom yr i huvudet av alla funderingar och så kan jag bli osams med mig själv. 

Bildresultat för köksbänkskiva marmor
källa
Jag vill verkligen renovera, köpa nytt, fixa och trixa så det blir så där snyggt och fräscht som alla andra har. Jag vill!!! Men jag kan inte för det kostar för mycket. Varför kan jag inte bara vara nöjd med det jag har? Så ungefär går tankarna och så blir jag på lite dåligt humör för som sagt jag vill ju. 

Bildresultat för tapetsera
källa
Det behövs också så är det. Sedan kan man ju relatera till hur andra har det i världen och då känns det ju som man är värsta miljonären. En burk färg och lite tapeter behöver ju inte kosta jättemycket. 

Bildresultat för slipa golv

Att hyra en golvslip och dra över golven i vardagsrummet, köket och kontoret är nog inte heller så dyrt men vet ni det går ju så trögt. Sååå trögt. Jag har ju pratat om detta i två år nu.
  
Det går nog bättre och lättare sen när man kan öppna upp och kunna vara mer utomhus. Fast då vill jag ju inte gå in och renovera. Stööön. Hur peppar ni er själva med att ta tag i saker och ting? Har ni en plan eller hur gör ni? 
Pia Gustafsson

7 kommentarer:

 1. En liten sak i taget gör jag nog här hemma. Just nu har jag farit runt i tillvaron mycket jobb och mycket runt barnen logistik och gud vet vad och då är man hemma för lite för att få den där känslan att hålla på och småfixa som jag gillar.

  Nu suger vi ut allt ur den här söndagen!!!
  Jag borde sätta mig med jobblogistik men jag sätter mig i soffan med film och rulltårta!!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Nja, ibland kör vi på för fullt, sen blir det uppehåll en lång period. Det kostar ju som sagt också.
  Lite småfix kvar efter källarrenoverigen, som att måla ett skåp och lite eljobb. Men idag softar vi mest och kikar på skidorna på tv.
  Kram från Kate

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig, man tycker att alla andra har så himla fint, men
  sen tittar man sig omkring och då har man inte så tokigt ändå...
  Men ta lite i taget och njut av varje sak ni gör :)
  Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Tja, jag brukar nog helt enkelt sätta på lite musik med lite röj i, kavla upp ärmarna och sedan börja städa och flytta om och fixa i ett rum. När det är "klart" känner jag mig väldigt nöjd och nyttig och planerar in ett annat rum om några veckor:)
  Skorpan

  SvaraRadera
 5. Jag, är glad att slippa dessa bekymmer och lite stress moment som det gärna kan bli. Nu bor vi ju i hyreslägenhet och inget direkt som behöver göras här för tillfället.
  Ta det lugnt, en sak i taget.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 6. Här finns en plan, en övergripande plan, men sen blir det ju som det blir i alla fall. Jag får ett infall och lyckas på nåt sätt övertyga maken om att det är den absolut bästa planen i världen och kostar absolut ingenting ;-)
  När vi köpte huset hade vi inte en krona över till renovering, utan det har fått kommit vartefter. Tak, värmekälla, vatten- och avlopp...... sånt där skittråkigt som måste göras men ingen ser :o
  Men som sagt, äntligen har vi kunnat ta tag i lite ytskikt :-)
  Hoppas du kommer ur din sirap och får lite lust att ta tag i saker och ting. Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!