söndag 22 januari 2017

Pasteller i köket och ett vegotips.

Det bubblar lite inombords. Kan vara vårbubblor eller så är det kanske pirrigt och magiskt ändå. 

Den känslan när man vaknar glad och känner lusten att göra saker igen den är så härlig. I dag är det tid för första sådden här inne. Petunior ska sås i alla möjliga färger.

De kommer bli precis lagom att skola ut dem i växthuset sedan i mars.

  På tal om färg så har det blivit ett inköp av en pastellig bytta. Jag har klurat länge på en sådan men inte kunnat bestämma mig för vilken färg jag skulle ta.

 Handlade en massa växter och blomster också. Man blir ju sååå glad av blommor och blad.


 Gårdagens middag, zucchinirullarna med fetaost var supergoda så jag skickar med receptet här nedan i fall någon vill testa. Portersteken eller såsen var ju gudomligt god den med och intervjun... ja den gick väl si så där. Jätteunderligt att sitta och prata rätt in i mobilen med, ja med vem? Nu är det gjort och det går ju inte att ändra på det. Vi får väl se hur det går.
Pia Gustafsson

 Zucchinirullar med fetaost – 4 portioner 
zucchini
2 msk olivolja 
Salt och svartpeppar 
Lite torkade örter 
4 msk grön pesto
150 gr fetaost

 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva zucchini i ½ cm tunna skivor. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek squashskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt, svartpeppar och torkade örter. Lägg upp på ett fat.
 2. Fördela pesto på varje skiva. Lägg på fetaost och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form. 

Tomatsås
½ gul lök
½ röd lök
1  vitlöksklyfta
400 g krossade tomater 
1½ tsk örtagårdskrydda 
Salt och svartpeppar 
2 tsk honung

Topping och tillbehör
 40 g solrosfröneller pinjenötter
 rucolasallad

Gör tomatsåsen genom att skala och strimla lök och finhacka vitlök. Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter. Blanda ner tomater och örtkryddor. Låt koka i några minuter och smaka av med salt och peppar.
 3. Häll tomatsåsen över zucchinirullarna. 
Toppa med solrosfrön/nötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Servera med rucolasallad.  




5 kommentarer:

  1. Hej Pia,
    Tack för dina fina kommentarer på min blogg :-)

    Jag känner mig också bubblig och tror att det har med att ljuset är på väg tillbaka och att vi nu kan börja släppa vinterns mörker och fokusera på våren och allt som skall födas på nytt. Pasteller är verkligen vårigt, och vad duktig du är som planterar själv. Så långt har jag inte kommit ännu. Jag har övervintrat pelargoner för första gången i mitt liv och det skall bli kul att se om jag lyckades :-)

    Ha en underbar söndag!

    Kram, Anneli i Dalarna

    SvaraRadera
  2. Håller med att det är nog ljuset som gör en lite piggare och gladare. Härligt med pastellfärger, det är vår och sommar för mig. Tack för receptet med.
    Kram mamma C

    SvaraRadera
  3. Så klart du blir pigg av att sätta frön! Vilket försprång det blir tills du kan sätta ut sådderna i växthuset. Och visst blir man piggare av att få lite nya blommor så här i tråkiga januari.

    Ha en skön söndagskväll.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Visst är det skönt att vi går mot "rätt" tid ;) =)
    Så härliga bilder, man blir bubblig av dem :)
    Duktiga du, med dina gröna fingrar! =)
    Och tack för vego-tips :)
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  5. Ohh så glad jag blir av dina härliga bilder! Blommor och gott! Spännande med intervjun också, du är sååå framåt och tar tag i saker! Det gillas :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!