lördag 21 januari 2017

Lite nya erfarenheter.

Härliga lördagsmorgon du är välkommen. Så mysigt att vakna tidigt smyga upp och tända en brasa innan man slår sig ner med en kopp kaffe. 

Vi köpte vår spiskassett för 14 år sedan men har inte fått tummen ur med att köpa ett täckgaller förrän nu. Bättre sent än aldrig.  Man vänjer sig vid saker och ting och hur det ser ut. Fattar inte hur vi stått ut utan detta galler så länge. Då menar jag åsynen av hur fult det var. 

Ovanpå kassetten har vi lagt eldfast tegel som ska hålla värmen ett tag och meningen var att dessa stenar skulle flyttas ihop och bakåt men så gick monteringen snabbt och stenarna ligger kvar där bakom galler utan att ha blivit flyttade. 

Denna härliga lördag får vi trevligt besök, maken tänker bjuda på porterstek. Jag har ju slutat äta nötkött men ska göra ett undantag idag. Måste ju smaka i alla fall för det är en maträtt jag aldrig ätit innan. Smaka lite, för min middag blir zucchinirullar med fetaost.(har aldrig ätit det heller)
  
Innan dess ska jag göra en annan sak som jag inte heller gjort förut, nämligen en videointervju. Det känns lite läskigt och opersonligt men om det är så dom vill ha det så är det bara att göra sitt bästa. Om hur det går med det ska jag berätta senare. Det handlar om ett jobb och sånt jag aldrig jobbat med innan. Ja ibland tror jag att jag är lite galen på riktigt.
Pia Gustafsson

7 kommentarer:

 1. Både en spännande och mysig lördag som du har framför dig. Hoppas din intervju går bra.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Vidga sina vyer är aldrig helt fel :-) Tänk att ett litet galler kan göra så mycket för helheten, jättestor skillnad. Jag lite avis på er stora kassett, i vår lilla öppna spis fick vi bara in en liten kakelugnskassett :-(
  Porterstek är ju så himla gott, en riktig klassiker. Jag tror du gillart även om zuccinirullar också låter gott.
  Lycka till med intervjun. Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Men gud så spännande med videointervju och annat jobb... =)
  Porterstek var det länge sedan jag gjorde, men det är verkligen gott! Här äts inte heller mycket kött nuförtiden. Vi lagar mest vegetariskt. Har ju valt att göra det mån-tors, men det blir oftast mer än så. Ikväll blir det en lasagne med aubergine, hasselnötter och champinjoner.
  Kram och ha en fin kväll!
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Jättefint Pia! Mysig värmekälla du har. Jag har en kamin i vardagsrummet som jag ofta eldar i, sååå skönt! Dessutom eldar jag ofta i vedspisen i köket, härlig värme kalla dagar :)

  Porterstek, mums supergott!!

  Låter spännande med din videointervju, stort lycka till!! :)

  Kramar aka

  SvaraRadera
 5. Det är en sån härlig värme från kaminen. Vi eldar en del. Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Det är en sån härlig värme från kaminen. Vi eldar en del. Kram Anette

  SvaraRadera
 7. Visst är det härligt när man kan elda i kamin, vedspis, kakelugn eller vad man nu har. Vi eldar varje dag och det är den bästa mysfaktorn tycker jag.
  Lycka till med intervju och vad den nu leder till!
  Ha en fin dag!
  Kram, Ann

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!