Tjingeling!
Andra advent och snö och så ska jag på julmarknad i Sigtuna. Kan inte bli bättre eller, jo faktiskt. Bananbiskvier.
Jag går ju på en väldigt sträng diet. Inte alls många kalorier som jag får stoppa i mig om dagarna. Fast nu fick vi som är med i gruppen ett recept på bananbiskvier. Jag antar att man får äta lite då. Jag råkar nämligen tycka vääääldigt mycket om just biskvier så dom testade jag att göra igår. Mums! Lite pillrigt men det var det värt.
Här kommer receptet.
Bananbiskvier – 10 st
100 gr mörk choklad, ca 70%
2 bananer
½ dl crunchy jordnötssmör
1. Smält chokladen i ett vattenbad.
2. Skiva bananerna och lägg ut hälften på en plåt
eller bricka med bakplåtspapper. Fördela
jordnötssmöret över och lägg resterande
bananskivor ovanpå.
3. Doppa försiktigt i chokladen och lägg tillbaka
på bakplåtspappret. Låt stå i kylen i minst 2
timmar före servering. Kan även förvaras i
frysen. Serveras kalla.
Pia Gustafsson
Men så gott det lät Pia!
SvaraRaderaDet där både lät och såg gott ut.
SvaraRaderaTack för receptet.
Kram Mamma C
Mmmmm supersmaskigt! Och nyttigare än de vanliga biskvier :)
SvaraRaderaHa det så trevligt på julmarknaden!
Andra advents-kramizar aka
Mumsigt och nyttigt också! Ha en skön söndagskväll nu...
SvaraRaderaKram från Titti
Mmmm spännande, bananer är gott, jordnötssmör likaså, smart att paketera godiset i choklad ;-)
SvaraRaderaHa de gott. Kram, Catarina
Mmmmm jordnötssmör och choklad är verkligen stora favoriter, men banan hoppar jag... Här är en till som äääälskar biskvier, ska faktiskt ta mig en just nu till kaffet. Kramisar Tina
SvaraRadera