tisdag 1 november 2016

Glädje och lycka.

Jag tränar på lycka och glädje. Joo man kan det faktiskt. 

Jag har börjat med stresshantering KBT. Min hemuppgift är just att vara glad och hitta glädjeämnen. Tänka positiva tankar och göra saker som jag blir lycklig av. Så då försöker jag väl med det så gott det går. Jamen GUD vad enkelt kan man tycka. Fast det är ju det, det är inte ett endaste dugg lätt. 

Jag såg ett program där Mia Skäringer berättade om sin utmattning eller utbrändhet. Kände igen saker som hon berättade om, att man tappar ord och namn. Att man bara kan göra en sak i taget, (jag har ju kunnat göra massor av saker samtidigt innan). Hon pratade om alla ord och tankar som maler där uppe i huvudet hela tiden. Att man fastnar i en negativ spiral som bara går neråt. Tårar som bara kommer när man som minst anar det. Så är det, usch! 


Men OK jag ska skratta på och ha det bra här i min sjukskrivning. Mysa i soffan, åka till härliga butiker, pyssla, bo på hotell och plantera lökar. Jippie och Tjohooo!! Men hallå det känns inte heller bra för då kommer samvetet och sätter sig på ena axeln och på den andra sitter psykologen och hejar på mig. 

Att blogga gör mig tillfreds, att få skriva av mig och det finns annat också som höjer endorfinerna i kroppen. Jag gör mitt bästa så klart, för andra och mig själv. För jag har rätt att må bra. Ja det har jag faktiskt.


Pia Gustafsson


3 kommentarer:

 1. Såklart att du har rätt att må bra! Att vara insiktsfull är ett steg i rätt riktning, tror du är på god väg... men det måste ta tid, Och att inse just det är nog det svåra. Kroppen och knoppen måste komma i fas! Skaka av dig samvetet på axeln och dofta på hyacinterna, ett sakta läkande så gott som något.

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Klart du har rätt att må bra! Det har alla! Jag kan inte låta bli att undra vad du menar med samvetet som sätter sig på axeln, när du tänker på att åka till mysiga butiker, bo på hotell, plantera lökar och soffmysa...???? Är det någon som missunnar dig det, tänker du? Det kan väl aldrig vara fel att göra saker man mår bra av ! Tvärtom, det är ju det som du ska göra! Om man inte gör roliga saker, eller har något att glädjas över, då är det ju svårt att vara glad... ;) Nej, sluta ha dåligt samvete för att du försöker läka dig själv! Om det är för att du är sjukskriven, som du får dåligt samvete, så tycker jag absolut att du ska lägga bort den tanken. Jag gillar inte när folk säger att de har dåligt samvete för att de inte är på jobbet, eller för att kollegerna får jobba extra... Nä, har man dåligt samvete, då betyder det för mig att man egentligen kunde ha gått till jobbet, men "skyller" på att man är sjuk. Nu tror jag absolut inte att du gör det, det var inte så jag menade, utan ville bara förklara varför du inte ska ha dåligt samvete ;) Jag hoppas verkligen att du hittar balansen snart och fortsätt blogga, det är bra för själen!
  Kram och ta hand om dig!
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Alla har rätt att må bra! Tycker det är jättesunt att ta ett steg tillbaka, träna på att vara lycklig. Alla förtjänar att vara lyckliga.
  Oavsett om jobbet gjort dig sjuk eller inte, behöver du absolut inte ha något dåligt samvete. Så det så!
  Ha de gott och var lycklig. Kram, Catarina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!