söndag 23 oktober 2016

Gudruns äppelkaka

Men hörrni vad mörkt det är va? Regnet smattrar på taket och jag har ingen lust att gå ut idag precis. Kanske man skulle baka lite. 

Slänga ihop en liten äppelkaka så här på en söndag, det ska väl kunna gå för sig. Fast när jag tänker efter så var det ingen som åt av den sist för jag kastade ut halva till fåglarna. Jamen.. sa tonåringen du gömde den ju. Näää den låg i kylen längst ner. Ok jag kanske gömde den lite fast mest glömde den faktiskt. 

Hur som helst så är den lättbakad och god.  Man kan ju frysa hälften om man vill. Bättre det än att gömma under äggkartongen. Här kommer receptet om någon vill testa. Gudrun by the way.. det är min svägerska.



Gudruns äppelkaka


2 ägg+1½ dl socker vispas fluffigt
rör ned
1½ dl vetemjöl
Häll smeten i smord pajform
2-3 äpplen skalas och skivas ner i smeten
 (går bra med annan frukt eller rabarber
Strö över pärlsocker och kanel
Hyvla över smör eller margarin ett lager
Gräddas i 225 grader ca. 15 minuter


Pia Gustafsson

3 kommentarer:

  1. Äppelkaka är ju så gott! Jag är inte bra på att baka tyvärr, men någon gång får jag väl ta och försöka ;) Önskar en fin söndag!

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott :)
    Nä, dagar som dessa håller man sig helst inne, men visst är det
    liiite mysigt.
    Önskar dig en fin kväll.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  3. Supergott med äppelkaka! Synd att den förra kakan glömdes bort, du får placera den nya mer synligt i kylen, fniss :) Tack för receptet, vill gärna prova. Jag har också ett supersmarrigt recept på äppelkaka som blivit poppis här hemma, får tipsa om det någon gång :)

    Önskar dig en fin vecka!

    Kramar aka

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!