söndag 14 augusti 2016

Ogillar getingar

via
Jag brukar inte lida av getingarna som bor här hos oss. Har alltid sagt att dom inte gör mig något ont eftersom dom får bo här. Fast i år så har dom irriterat mig så till den högsta grad. Har inte kunnat sitta ute och ätit utan att vifta halvt ihjäl mig. Ja ni fattar! Maken har alltid varit livrädd för dessa små flygande varelser. Jag har inte fattat alls. Nu gör jag det. 

Har blivit stungen flera gånger och .. Ja det gör skitont, det svider, det kliar. Fy F---N. Fyra stick på ett dygn gjorde att jag blev lite dåsig och febrig faktiskt.


Jag kämpar på med olika saker här hemma. Kosten, hälsan, vikten, getingarna, ordningen, tonåringens sabbatsår och tankar kring mitt och makens arbete. Känns som en sjuk dokusåpa alltsammans. Hur ska det gå? Jaaa hur ska det egentligen gå?

2 kommentarer:

 1. Usch, det där med getingar är inte trevligt alls! Läskigt att bli biten så många gånger :o Hoppas att du kryar på dig.
  Jag tycker inte alls om dem eftersom sonen har varit allergisk mot dem sen bebisålder.
  Alla lever vi nog i vår egen lilla dokusåpa, ibland går det upp och ibland ner. Men det mesta brukar lösa sig till slut.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Aj, aj - getingar är inte roliga. Ooont gör det också att bli stungen. Läste för flera år sedan om ett tips att socker "neutraliserar" giftet så att svedan försvinner snabbt. Prövade själv, när jag hade satt foten i en sandal med två getingar i. Blötte snabbt (går bra att spotta) en sockerbit och gned på stingen. Svedan försvann nästan på en gång. Har numera alltid en sockerbit i fickan, när jag är på stranden, t.ex. / Siv

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!